Suomenkielinen pt: Eli

LINKKI

mampu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Suomenkielinen pt: Eli tarkoitatko, että Eläketurvakeskuksen A1-lomakkeen kanssa rekisteröitymään? Minne? ”jos olet itse itsesi lahettanyt tyontekija niin silloin sinulla pitaisi olla siita todistus ja jos sen olet rekisteroinyt takalaiseen sairasvakuutustoimistoon niin silloin sinulla on kattava sairasvakuutus.” Tähän rekisteröitymiseenkö ei vaadita residenciaa tms? Tarkoitatko kattavalla sairausvakuutuksella sitä, että A1-lomakkeella voi osoittaa kuuluvansa Suomen sairausvakuutuksen/sosiaaliturvan piiriin? Tämänhetkinen A1 on voimassa vain 5kk eli voimassaolo loppuu huhtikuun puolivälissä, mitä virkailija innokkaasti naputteli sormellaan. Voisi tietysti hakea uuden A1-lomakkeen ilman ennaltamäärättyä aikarajaa. Tai sitten vaan yrittää lokakuussa uudestaan uuden todistuksen kanssa ja hakea sen silloin määrittämättömäksi ajaksi.

”Lahetetty tyontekija tuskin tarvitsee 5800€ pankkitilitysta vaan todistaa tulonsa.” Tätä yritimme selittää ja esittelimme tiliotteemme koko täälläoloajalta sekä parin vuoden verotustodistukset, suomalaisen pankkitilin saldot ym, mutta virkailija vain totesi, että varat ovat Suomessa, eivät Espanjassa. Yritimme sanoa, etteikö EU:ssa pitäisi riittää, että on EU:n alueella, mutta ei.

Täytynee jättää asia taas tältä erää ja palata asiaan lokakuussa. Asiallahan ei ole meille juurikaan muuta merkitystä kuin mahdollisuus hakeutua Familia numerosaksi, millä olisi sitten pitkällä tähtäyksellä vaikutusta nuorten opiskelumaksuihin.

Jospa nyt vaikka keskittäisi tarmonsa sopivan pankkitilin avaamiseen, mutta laitan siitä erillisen aiheen siltä varalta, että joku muukin miettii pankkiasioita.

Täytyy myöntää, että harmittaa, etten hakenut residenciaa koko perheelle viime talvena, kun hain sen harjoitusmielessä itselleni! En silloin tajunnut, ettei silti tarvitse kirjautua kaupungintalolle asukkaaksi 🙂 No, jokaisen turhan virastokäynnin yhteydessä oppii jotain uutta ja hyödyllistä, varsinkin kun saa täältä hyviä ohjeita 🙂 Kiitos niistä!

.