Suomen kilvissä Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Auton pidempiaikainen vuokraus Suomen kilvissä Espanjassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Masa P
Masa P Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 744

3 Blades!

Santiago kirjoittaa täyttä asiaa. Mikä ihmeen vakuutusyhtiö on se, joka ei salli olla vakuutuksen kantilta yli 3 kk ulkomailla?

Uskon, ettei sellaista ole. Olen tuonut Espanjaan parikin autoa suomalaisin vakuutuksin n.s vientikilvillä. Niihinkin myönnetään 12 kk:n vakuutus.

Tässä nyt sotketaan kaksi eri asia, vakuutus ja ajo-oikeus. Jälkimmäinen on virallisesti EU-maissa vierailla kilvillä 6kk. Tästäkin on kansan parissa tulkintoja. Soita esim autoliittoon, niin saat varmuuden.
Kuten Santiago totesi, valvontaa tässä asiassa ei ole. Sehän olisikin mahdotonta.

Suomalainen vakuutus on ulkomaillakin tavattoman hyvä. Se suojaa henkilövahingot aivan eri tasolla, mitä näissä etelän maissa. Mikä parasta, saat valita sen maan vakuutuslain, missä onnettomuus sattuu. Kuitenkin suomalaisen vakuutuksen ehtoja ei kukaan ylitä. Erot henkilöille ovat valtavia.

Kustannukset ajaen:

Olen ajanut tätä reittiä joka vuosi 10:n vuoden ajan. Laskutapoja on monia, mutta kun nykyhinnoilla (laivatarjoukset hyviä) tullaan Trawem:stä-Malagaan nopeinta reittiä, niin kuluja tulee 3-4 yöpymisest (a 60€ ), moottoritiemaksuista n 110€, polttoaineet voi laskea Suomen hinnoilla. Kuoletustakin voisi laskea n 3000 km:n matkalle. Karkea loppuhinta 1100€ /sivu. Siis lentäen on halvempaa, mutta sitten se auton vuokra vuodeksi! (karkea 4000€) Sitäpaitsi autoja myydään Espanjassa ”halavalla!”