”suomalaisten” ja ”espanjalaisten” hinnat

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Aurinkorannikon asuntomarkkinat,suomalaisen (ostajan)kannalta. ”suomalaisten” ja ”espanjalaisten” hinnat

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520
kojo kirjoitti:

Rookeri kirjoitti:
Jos Aurinkorannikolla 10 000 suomalaista käy kauppaa keskenään, ja koko Costa Blancalla asuu runsas 1000 suomalaista, Costa Blancalla ostetaan suuri osa asunnoistakin espanjalaisilta – espanjalaisin hinnoin.

Ei se nyt ihan noin varmaan mene, suomalaisten määrä on niin häviáván pieni kuitenkin ettei sillä markkinahintoja heilutella, eiká täällá Aurinkorannikolla suinkaan suomalaiset osta yksin suomalaisilta. Markkinoilla ilmeisesti ollaan sitä mieltä ettá täältá Aurinkorannikolta löytyy jotain sellaista mistá kannattaa maksaa.

Itselle tulee mieleen esim. infrastruktuuri, mukaan lukien ulkomaalaisille (ei vain suomalaisille) suunnatut laajat palvelut, kulkuyhteydet, koulutusmahdollisuudet monilla kielillä lapsille jne. Totta kai Costa Blancallakin on paljon hyviä asioita, ja yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta rannikosta. Mutta näyttáä siltä ettá markkinat hinnoittelevat Aurinkorannikon kalliimmaksi, on siis riittávän paljon ihmisiä, jotka arvostavat jotain sellaista mitä täältä löytyy ja muualta ei.

Itse arvostan Aurinkorannikossa mm. sitä että turismi / ulkomaalaisasutus on ajan mittaan kasvaneet paikallisen asutuksen kanssa limittäin niin että täällá on vähemmán talveksi KOKONAAN autioituvia kaupunkeja ja kaupunginosia ja ”oikeaa” espanjaa löytää keskeltá Fuengirolaakin kun tietää mistä sitä etsiä.

Mutta en ole sitä mieltä että täällä tai muuallakaan saisi halvemman asunnon siksi että sen ostaa espanjalaiselta eikä suomalaiselta. Aikamoisia talousneroja olisivat suomalaiset jos saisivat pelkállá myyjän kansallisuudella ylihintaa irti markkinoilta kun asuntokaupasta on kyse.

Ja tuotteet ovat Suomi-kaupassa markettia kalliimpia siksi ettá lähes jokainen Suomi-kauppa hankkii koko vuoden elantonsa n. 6-8 kk sesongin aikana ja maksaa tuotteiden kuljettamisesta Suomesta.