Suomalaista mafiaa

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Nuorisosäätiön sisäpiiriläinen Seurassa:
Kuin mafia ilman väkivaltaa

Torstai 26.1.2012 klo 17.29

Nuorisosäätiön ex-asiamies, törkeästä lahjusrikoksesta syytetty Jorma Heikkinen avaa keskustan rahoitustaustoja Seurassa.

Jorma Heikkinen kertoo avoimesti ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ja kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk) toimista säätiön hallituksen johdossa tuoreessa Seura-lehdessä.

Vanhanen seurasi Heikkisen mukaan säätiön asioita pikkutarkasti niin rakennusasiat kuin vaalituetkin mukaan lukien.

– Vanhasen aikaan ostin vaalitavaraa, kirjoja, tauluja ja seminaarilippuja, hänen määräystensä mukaisesti, Heikkinen sanoo.

Silloinen asiamies kertoo junailleensa alennuksen YIT:ltä, kun Vanhanen vaimoneen osti talon Nurmijärven Klaukkalasta vuonna 2005.

– Tämäkin oli eräänlainen lautakasa.

Varsinaisesta lautakasasta Heikkinen kertoo myös olleensa tietoinen.

– Ei savua ilman tulta.

Kuin mafia

Vanhasen seuraaja Antti Kaikkonen hoiti säätiön asioita Heikkisen mukaan ”toisella kädellä”.

– Pääasia, että kokouspalkkioita ja vaalirahaa tuli.

Kun poliisi alkoi syynätä Nuorisosäätiön vaalirahoitusta, säätiön hallitus kääntyi Heikkistä vastaan. Ex-asiamiehen väitettiin omin päin maksaneen vaalirahoitusta keskustapoliitikoille. Heikkinen kiistää tämän jyrkästi.

– Olisinko voinut tehdä toisin kuin käskettiin?, hän kysyy.

Keskustalaisesta systeemistä, jonka osa Nuorisosäätiö oli, Heikkiselle on tylyä sanottavaa. Nuorisosäätiötä johti keskustalainen, kuten säätiötä rahoittanutta RAY:täkin. RAY:n rahoituksia käsittelevää ministerivaliokuntaa puolestaan johti Nuorisosäätiön rahoittama Liisa Hyssälä (kesk). Rahoituksesta päätti Matti Vanhasen johtama hallitus. RAY:n valvonnasta vastaava virkamies oli taas Nuorisosäätiön tilintarkastaja.

– Mafiasta tämän erotti vain väkivaltakoneiston puuttuminen. Psyykkinen painostuskoneisto oli, ja meille säätiön työntekijöille oli itsestään selvää, että oli toimittava systeemien päämääriä edistämällä.

IL

Aika mielenkiintoinen támá juttu. Oikeastaan kaikki entiseen pááministeri Vanhaseen liittyvá olisi tutkimisen arvoista. Vastaavaa toimintaa ja johtamistapaa löytyy varmaankin erilaisista suomalaisista lahkoista, joilla kuuleman mukaan myös on tállaisia mafia-tyyppisiá otteita. Mutta samoilla maantieteellisillá alueillahan Kepu ja lahkot toimivat, joten ehká naruja vetelevát samat ihmiset. 8)