Suomalaista

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
vanhatyttö kirjoitti:

Jotkut meistä, kuten minä, nautimme uudesta kulttuuripiiristá, uusista kokemuksista, kielitaidon käyttämisestä, eri tavoin elämisestä kuin kotona Suomessa. Mutta se ei tarkoita sitá, että hyljeksisimme KAIKKIA maanmiehiämme. Me vain VALITSEMME seuramme ja Los Bolichesin tai Los Pacosin kaltainen alue, jossa melkein kaikki ovat suomalaisia, ei palvele sitä mitä haluamme. Ja ihan kieltämätön tosiasia ja syy siihen miksi minäkin asun ulkopuolella on suomalainen nurkkakuntaisuus, kuppikuntaisuus, pahansuopuus, kateus, selán takana puhuminen, juoruaminen – ne karkottavat todella tehokkaasti ja tekevát suomalaisesta yhteisöstä rikkonaisen.

Kuka käskee ottamaan osaa kuppikuntiin. Suomalaisten läsnäolo ei kai käske olemaan huonossa seurassa? Minun mielestä kulttuurista ja muista jutuista voi varmasti nauttia myös vaikka siellä täällä palloilee suomalaisia ympärillä.. ..ja niin, juurihan minä viittasin tuohon pahansuopaisuuteen, kateuteen jne.. Kannattanee olla ottamatta osaa niihin keskusteluihin.

Mitä kielitaitoon tulee ja sen käyttämiseen, niin olen siihen jäävi sanomaan. Minä käytän päivittäin suomea, englantia ja espanjaa. Ei kai se suomalaisten palveluiden ja suomen kansalaisten läsnäolo kuitenkaan mitenkään vähennä sitä jos _haluat_ käyttää kieliä?

Samoin olen jäävi sanomaan ”eritavoin elämiseen kuin suomessa”. Minä elän täällä enkä suomessa, joten asia ei liikuta minua eikä suomalaisten elämisen tavat ja olot suomessa sen enempää minua kiinnostakaan.

vanhatyttö kirjoitti:

Ja mitä suomalaisiin palveluihin tulee, niin niissä on SUOMILISÄ, sitä on turha kieltää.

Ne firmat joilla on suomilisä, ovat kyllä olleet jo vuosia tuhon tiellä. Minusta rannikolla on _turistilisä_, jota viljelevät erityisesti ESPANJALAISET! Tänä päivänä monenmonta palvelua saa edullisemmin suomalaiselta tai vaikkapa britiltä verrattuna espanjalaiseen. Kilpailuttakaa älkääkä valittako!

Toisaalta kun on asunut paikanpäällä tarpeeksi kauan ja tietää paikat, niin aina löytää sen edullisenkin. Tämä taas pätee ihan kaikkiin maailman kolkkiin! Minulle on turha tulla puhumaan suomilisästä täällä. Sama _turistilisä_ pätee kaikkialla maailmassa. Jos et tunne paikkoja ja palvelun/tuotteen tarjoajia etkä osaa kieltä, niin on suuri mahdollisuus maksaa samasta asiasta enemmän kuin jos tunnet paikat ja kilpailutilanteen.

Pitäsiköhän tuo suomilisä sana muuttaa muotoon: turistilisä, tyhmänlisä, laiskanlisä!