suomalaisia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä caramelo
caramelo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.01.2008
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 27

hmmm…mä jotenkin aattelen että riippuu ihan siitä miten katsoo..

Ollaanhan me suomalaiset joo hiljaisia, pidättyväisiä, ujojakin, mutta myös tunnollisia, luotettavia ja sanamme pitäviä. Ja espanjalaiset on mölyäjiä, turhanjauhajia, liian suurpiirteisiä. Ja myös avoimia, avuliaita ja ulospäinsuuntautuneita. Rasisteja löytyy molemmista ja luulenpa että kaikista kansoista.

En ole mitään superia Suomi-hehkutusta saanut osakseni, mutta en mitään henkilökohtaisesti negatiivistakaan. Yksi tyttö kertoi opiskeluvaihtonsa Helsingissä olleen niin kamala että piti tulla kesken pois, mutta myönsi että oli toki silloin kovin nuori ja kokematonkin. Ja tekeehän se marraskuu tiukkaa lähes kelle vaan!

Puolison duunikuvioissa suomalaiset on kovemmassa huudossa kuin mikään muu kansa, myös autourheilussa kuulema. Arkipäivän kommentit on joskus neutraaleja, joskus positiivisia, maamme kauneutta kovin kehutaan tai ainakin ajatellaan sen olevan kaunis – ja kylmä 🙂

Ekaan tosi Suomi-faniin törmäsin katalonialaisessa pikkukylässä viikko sitten, paikallinen koirankasvattaja on tosi otettu suomalaisista ja Suomesta, arvosti (ja siis ylipäänsä tiesi jotain historiasta!) jopa meidän selviytymistämme naapurimaiden puristuksessa.

Myöskin uskon että kyllä me ollaan maastamme ylpeitä, mutta luonteeseemme kuuluen ei siitä ylenpalttisesti kehuskellen huudella. Ja toisaalta, minä ainakin kuulun myös niihin jotka eivät peittele maamme ongelmia tai huonoja puolia, puhun niistäkin jos joku haluaa kuulla. Suomalaista rehellisyyttä tämäkin?

Eiköhän me olla ihan hyviä extranjeroja muiden joukossa. Tietty ulkopuolisuushan toki säilyy maassa kuin maassa, ainakin tällaisilla lyhyehköillä rupeamilla mitä meillä on. Senkin kanssa vaan pitää oppia elämään, helppoa tai hauskaa se toki ei aina ole. Luulen kyllä, että vaikka oltais täällä (tai missä vaan) 20v, niin ulkomaalaisina silti pysyttäis, ja niinhän se onkin.

Siinä on onneksi myös hyvät puolensa – kuten tänään kun ilmeisesti pissatin piskiä väärässä kohdassa niin naapuritalon señora tuli mekastaen paikalle. Mekastusta ovat saaneet kuulema muutkin koiranomistajat ikkunasta karjumisen muodossa, minä sain vissiin vain lyhyen ulkomaalaisversion 😉