Suomalainen oikeuskáytäntó

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 47 uutisia Suomalainen oikeuskáytäntó

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta lahtelaiselle 1983 syntyneelle miehelle, jota epäillään kahden kaljapullon ryöstämisestä, kahdesta maksuvälinepetoksesta ja varkaudesta.
Mies kiisti syytteet Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tiistaina. Hänen rikoskumppanilleen syyttäjä vaatii ehdollista. Syyttäjä teki pääjutun osalta vaihtoehtoisen syytteen pahoinpitelystä ja varkaudesta. Kaksikko yritti kesäkuussa saada 35-vuotiasta lahtelaista miestä tarjoamaan heille olutta, mutta hän kieltäytyi. Miehet ryöstivät ja hakkasivat uhrinsa ja veivät kaksi olutpulloa.

Kumpi tässä nyt pitäisi olla pääasia, ne kaksi kaljapulloa vai tuo hakkaaminen ja ryöstáminen. Suomen oikeuslaitoksen mukaan näköjáán kaljapullot ovat arvokkampia, koska syyte tulee niiden varastamisesta.

Viikko myöhemmin miehet veivät eläkeläismieheltä lompakon ja pääsivät käsiksi pankkikorttiin. Päätekijä nosti tililtä 2400 euroa. Syyttäjän mielestä kyse oli maksuvälinepetoksesta. Rahat nostanut piti tekoa lainana.

Ja tássá elákeläiseltá on viety, ryöstetty tai rosvottu, lompakko ja suomen oikeuslaitoksen mukaan kyse on maksuváline PETOKSESTA. Jessus!!

Toisessa vastaavassa nostossa päätekijä nosti 270 euroa, jotka hän kertoi vieneensä kortinomistajalle. Syyttäjä piti tekoa maksuvälinepetoksena.

Syyttäjä vaatii päätekijälle ehdotonta vankeutta, koska hän on ehdonalaisessa vapaudessa ja jäännösrangaistusta on jäljellä yli seitsemän kuukautta.
Käräjäoikeus käsitteli jutun tiistaina ja antaa tuomion myöhemmin.

Ja loppuksi ryöstöistá ja pahoinpitelyistá piittaamatta näille rosvoille (useita) vaaditaan varkaudesta ehdotonta, mutta vain siksi, että näillá rikollisella on entistá ehdollista lusimatta.

Suomessa pahoinpitely on siis pienempi rikos kuin kaljapullon varastaminen. }:) }:) }:) }:)