Suomalainen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Suomalainen eivoisvähempääkinnostaa -mentaliteetti on ymmärtääkseni syntynyt siitä, kun rivisuomalainen ei Suomessakaan ole koskaan voinut vaikuttaa oikein mihinkään yhteiskunnalliseen päätökseen. Tai, tietysti äänestämällä, mutta silloinkaan ei ole siitä ollut apua, jos on äänestänyt väärin. Kuinka silloin jonkun koko Euroopan asiat kiinnostaisi?

Mitä siihen pelkoon tulee, että Espanjakin joutuu ”pelastusarmeijan” käsiin, heti Italian jälkeen, niin jos niin käy, niin siinä vaiheessa peli on jo menetetty koko Euroopan Unionissa. Valtioiden kassoilla, etenkään Suomella, ei ole rahaa sellaisen sotkun selvittämiseen. Silloin on jäljellä vain kaksi vaihtoehtoa. Joko Unioni hajoaa ja jokainen tivolissa mukana ollut valtio jää nuolemaan omia näppejään (ja haavojaan), tai sitten muodostetaan liittovaltio, jota johdetaan ihan muualta kuin Suomesta tai Espanjasta käsin.

Ja tuon liittovaltion johtajien paikkojahan kaikki Eurooppalaiset valtiomiehet ja -naiset nyt kovasti hamuilevat. Suomea ollaan pikkuhiljaa ajamassa alas, mutta jokainen joka sellaisesta uskaltaa hiiskahtaakaan, saati sitten puhua ääneen, leimataan hetioitis populistiksi.

Ja mitä helvetin pahaa populismissa sitten oikein on? Siinähän puhutaan kielellä, jota kansakin ymmärtää. Mutta sellainenhan, että kansakin jotain ymmärtäisi, onkin myrkkyä kaiken maailman… Nohh, en nyt viitsi sanoa nimiä, kun jokainen ne kuitenkin tietää.