sulla on valikoivat korvat

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Fugessa , joka ei ole sama asia kuin Boliches , taitaa sittenkin kuulla eniten ihan espanjaa . Ikävä kyllä kakkosena tulee englanti.Ja se ei ole mitään suomen kouluissa opetettua kirjakieltä vaan mitä erilaisimmin tavoin mongerrettua murretta.Walesista ,Skotlannista ja ties mistä tulleet kanaalin ylittäjät edustavat nykypäivän imperialismia puhtaimmillaan . Tänne haluttaisiin tuoda väkisin englannin tavat , vaikka juuri niitä on ilmeisesti saarilta lähdetty pakoon.
Mutta asiaan , Fugessa on kaiketi oikeita /vakituisia asukkaita siinä 70-80000 ja kesällä turistisesonkina määrä kolminkertaistuu.Suurin osa on engelsmanneja ,ja jos lasketaan pohjoismaat yhteen ,sieltä taitaa tulla toiseksi suurin ryhmä , kielellisesti suomi tietenkin eroaa joukosta . Sitten tulevat tietenkin sakut ja paljon on ranskalaisia ja italialaisiakin joukossa.
Eniten muita kuin espanjalaisia palveluja on varmaan englantilaisilla , Bolichesissa ja Pacosissa on jonkun verran suomalaisia liikkeitä ja ettei vaan olisi kinkkien chinoja , entisiä sadan peson kauppoja, yhteenlaskettuina koko Fugessa kaikkein eniten.Mutta nehän on suunnattu kaikille kansallisuuksille ja palvelua saa huonolla espanjalla ja englannilla.