Suhtautuminen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raya
Raya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Korostan jälleen, etten tiedä mitään koko Espanjaa (enkä Suomeakaan) koskien, mutta ainakin meillä Valencian maakunnassa on väkivaltaan ja pahoinpitelyihin huomattavasti raskaampi suhtautuminen kuin Pirkanmaalla.
Tässä vain kaksi viimeaikaista esimerkkiä…teillä muillahan voi sitten olla täysin erilaisia kokemuksia ja ne ovat yhtä päteviä.

Esim 1. Suomalainen joutuu Valencialaisessa kaupungissa tuntemattomien ilmeisesti kuitenkin poliisille tuttujen ”rikollisten” tuuppimaksi ja häneltä pöllitään lompsa ja tavaroita laukussa hajoaa.
Rikolliset otetaan kiinni ja tuupataan putkaan sekä syytetään pahoinpitelystä ja varkaudesta…no korvaukset…ne taitavat pahoinpidellylle jäädä saamatta.
Matkavakuutus korvaa toki varmaan henkilölle jotain…

Esim 2. Suomalainen joutuu linja-autossa suomalaisen (nimeltä tunnetun ja väkivaltaiseksi tiedetyn) pahoinpitelemäksi ja omaisuutta mm. kännykkä varastetaan ja rikotaan…poliisit sanovat: ”Voihan tästä rikosilmoituksen tehdä, mutta ei se mitään auta, ei me mahdeta mitään…näitä ilmoituksia tulee tästä ihmisestä joka viikko.”
Rikosilmoitus tehdään mitään, ei tapahdu rikollisille, eikä korvauksia esim kotivakuutuksesta tietenkään tule, koska aiheuttaja on korvausvelvollinen.

Suhtautumisessa näihin lieviin pahoinpitelyihin poliisin taholta on ollut todella suuri ero Pirkanmaan ja Valencian maakunnan alueilla.
Suomessa tapahtunut pahoinpitely oli vakavampi siitä jäi mustelmia, Espanjassa ”uhri” ei itse kokenut kuin tulleensa tönityksi, mutta La Guardian väki pakotti hänet leguriin.
Itse toimin ensimmäiselle henkilölle tulkkina ja jälkimmäinen on perheeni jäsen jonka kanssa olen asiaa selvittänyt.

Summa summarum(myös muutaman muun tilanteen perusteella): Suomessa väkivaltaan suhtaudutaan aika kepeästi, ikään kuin se kuuluisi asiaan.

Espanjan kysymykseen, en ota yleisesti kantaa, etten saisi paremmin tietäviltä nuuskaa. Enkä viitsi tähän mol. maissa poliisina toimineen ukko-kullan näkökulmaakaan kirjata, kertokoon itse jos tuntee tarvetta. 😉