Streaming TV

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Juttelin juuri kaverini kanssa, joka on rakentanut Nebulaan perustuvan Streaming TV:n ja aikoo katsella Suomen lähetyksiä, kun tulee piakkoin tänne. Hänellä on nyt vihdoin 2/2 Mb yhteys Saunalahdelta (hinta on tosin aika kova eli about 100€/kk) ja sen pitäisi riittää jo melkoisen korkeatasoiseen kuvaan kunhan saa vastaavasti paremman nopeuden Espanjan päähän. Kun hänen Nebulaansa saa myös katselukortin sisään, hän voi katsella täällä myös Suomessa ostamiaan maksullisia TV-kanavia – hänen kohdallaan jalkapalloa. Kunhan Nebula saa myös TV1 ja TV2 tekstit toimimaan (luvattu), se on varmaan hyvä, mutta streaming vaatii kiinteän ip-osoitteen tai domain nimen+dynaamisen DNS:n.

Minun nykyinen Hauppaugen korttini ja Orb streaming-ohjelmistoon perustuva (1/1 Mb) yhteys on osoittautunut sen verran hyväksi, että käytän nyt sitä pelkästään eli en enää nauhoita-tiivistä-lue, vaikka saisin sillä tavalla korkeatasoisemman kuvan – tälläkin laatutasolla pärjää…

Toisaalta ruokahalu kasvaa syödessä ja suunnittelen jo seuraavan sukupolven nettiTV:tä. Pojallani on Elisan Kotiportti-yhteys 10/10 Mb nopeudella (49 €/kk) eli vien TV-serverini sinne. Tuon nopeuden pitäisi riittää HDTV-tasoisen kuvan realiaikaseen siirtämiseen kirkkaasti, vaikka linjalla olisi muutakin liikennettä. Nyt vielä funtsin sitä, minkä TV-kortin ja streaming-ohjelmiston varaan rakentaisin tuon uuden sukupolven nettiTV:n? Alussa toki käytän nykyistä systeemiäni. Jos joku on ehtinyt kokeilla muita kun mainittuja kortteja/streaming ohjelmistoja, kuulisin mielellään käyttökokemuksia. Pojallani ei ole kiinteää ip-osoitetta (jos hankkii, sen hinta on 25€/kk eli sikahinta), joten tuo Orb on siinä mielessä hyvä ja lisäksi voi katsella analogisia kanavia, jolloin myös TV1/TV2 tekstit näkyy. Toki aina voi ostaa domain-nimen ja käyttää dynaamista DNS palvelua kiinteän ip-osoitteen sijaan. Toisaalta nuo DNS-palvelimet saattavat päivittää tiedot joskus vasta useamman tunnin viiveellä, jolloin joskus voi tulla viivettä, ennen kuin palvelimesi löytyy.

Kuulin myös, että joku oli käynnistänyt Turussa sellaisen nettiTV palvelun, jolloin kaikkia kanavia olisi voinut katsella suuri joukko ihmisiä yhtä aikaa. TV-herrat olivat kieltäneet tekijänoikeuksiin viitaten – tietty! Samaisessa artikkelissa oli maininta, että tämänkaltainen henkilökohtainen nettiTV on täysin laillinen. Jos noita tekijänoikeusongelmia ei olisi, minäkin voisin käynnistää palvelun vaikka koko Aurinkorannikkoa varten. On se tavallaan hölmöä, että yhteyksiä rasitetaan mieluummin useilla rinnakkaisilla yksityisillä yhteyksillä….. mutta minkäs teet?

Näen tuon yleisen palvelun jo sieluni silmin…. Kaikki TV-kanavat HDTV-tasoisena ja kaikki ohjelmat myös nauhoitetaan, jolloin ohjelmia voisi katsella myös viiveellä, jos ei muutoin ehdi…. No se siitä unelmoinnista. Henkilökohtaisesti tuo kaikki toimii jo nyt ja kunhan saan lisää vauhtia saan kuvan myös HDTV-tasoisena.