Stasi vakoojien alkavat selvitä!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Stasi-listat ja Espanjan Sanomat Stasi vakoojien alkavat selvitä!

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394
devspain kirjoitti:

Noiden numeroiden tarkoituksesta ei kukaan osaa ainakaan tuosta sanoa, mutta nimet tulevat sitten siististi taulukkoon!

Koetin avata juuri noin, muttei Excel avaa niin monta riviä (max. 32.000) ja tässä oli yli 90.000 riviä.

Salanimien taustatiedot kuitenkin alkavat selvitä ja tässä hieman esimakua asiasta:

”Yhdysvaltain tiedustelupalvelu onnistui hankkimaan vuonna 1990 Stasin ulkomaanvakoiluosaston (Hauptvertwaltung Aufklärung HVA) arkistoista erittäin salaisia kansioita ja kopioita ns. Rosewood -operaatiossa. Kyseistä aineistoa on alettu nimittää Rosenholz -aineistoksi. Se koostuu erillisestä kortistosta:

F16-kortit ovat henkilötietokortteja, joihin on tallennettu epävirallisten työntekijöiden nimiä, mutta myös epävirallisten työntekijöiden sukulaisten, tuttavien tai muuten vain kiinnostavien henkilöiden nimiä.

F-22 kortit ovat eräänlaisia operaatiokortteja, jotka sisältävät epävirallisten työntekijöiden toimista tietoja. Kolmas osio koostuu tilastokaavakkeista, joihin on tallennettu tietoja henkilöistä, jotka sota- tai kriisitilanteissa olisivat erityisen tärkeitä Stasin ulkomaantiedustelulle.

Jotta henkilö voidaan osoittaa Stasin apuriksi, tarvitaan vähintään F-16 ja F-22 kortit. Stasi laati noin 290 000 F-16 korttia, jotka on tallennettu 381 CD rom -levykkeelle. F-16-kortistokortit on tehty eri puolilla maailmaa. Näistä vain 4715 olivat ”aitoja lähteitä”, joille Stasi teki F-22 operaatiokortit. Kortteihin merkittiin henkilön peitenimi, rekisterinumero ja suhde Stasin ulkomaanvakoiluun HVA:aan sekä tiedot työkansioista.

Yhdistämällä tiedot Supon hallussa olevaan Stasin Sira -rekisteriin (System zur Informationsrecherche der HVA) vakoojien nimet ja teot pystytään selvittämään. Yhdysvaltain puolustusministeriössä Rosenholz- operaatio päättyi 17.3.2000.”

Teksti on lainattu Erkki Ahon kotisivuilta, josta löytyy jo pitkälle ajatuksia, ketkä ovat olleet salanimien takana., kts. http://www.erkkiaho.com/blog/

Tutustukaa Erkki Ahon sivuihin, jossa selviää Stasin taustat ja nimetkin!