Sossu-täti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Rikollisuus Sossu-täti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Ritacasanueva kirjoitti:

viittasin jossain kirjoituksessa Espanjan Sanomien numero 127 sivulla 11 , artikkeliin, lyhyt haastattelu joku suomalainen sosiaalineuvos.
Jossa puhutaan taman tulevan sossu tyontekijan toimenkuvaan.Ihmettelen miten tama homma tulee toimimaan jos edes Sosiaalineuvos ei tieda Espanjasta mitaan?

En oikein ymmärrä, mitä tarkoitat 🙁 Tuossa jutussahan vain kerrotaan, että haetaan sellainen ihminen, joka osaa espanjaa ja tuntee Espanjan systeemiä. Ilmeisesti ajatuksen pohjana on, että yritettäs sovitella jotenkin yhteen Espanjan ja Suomen sosiaalijärjestelmát Aurinkorannikolla.

Paikka on nyt haussa ja siitä on ilmoitus fuengirola-lehdessá ja suuslähetystön sivulla on lisäinfoa.

Tässä kerrotaan MIKSI tarvitaan sosiaalityöntekijä:

Sosiaalityöntekijän tehtävä painottuu suomalaisten tarvitsemien sosiaalipalvelujen saamiseen liittyvään neuvontaan ja ohjaukseen sekä koulukuraattorityöhön (4 h/vko). Sosiaalityöntekijän erityisenä tehtävänä on luoda toimivat yhteydet paikallisiin viranomaisiin ja toimijoihin Espanjassa. Kokeilun aikana tehtävänä on myös arvioida sosiaalipalveluihin sisältyvän neuvonnan, ohjauksen ja muiden tukitoimien tarve ja raportoida niistä ulkoasiainministeriölle sekä sosiaali- ja terveysministeriölle säännöllisin määräajoin.

Ongelmia suomalaisyhteisössä ja erityisesti koulun ympäristössä on pakko olla todella paljon, työaika näyttää painottuvan sinne.Ja koulussahan on vain 300 oppilasta!!!! ( sosiaalityöntekijä on osa-aikainen 20 h/viikko)

Hänellä tulee olemaan tukiryhmä apunaan:

Sosiaalityöntekijän työtä tukemaan perustetaan ohjausryhmä, jossa ovat edustettuina alueella toimivat viranomais- ja muut sosiaalityöntekijän toimintaa tukevat tahot (suurlähetystö, kunniakonsulaatti, poliisiyhdysmies, koulu, seurakunta) sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Vaatimukset ovat samat kuin Suomessa ja lisäksi espanjan kielen taito.

toimeen valitulta edellytetään hyvää espanjankielen taitoa ja riittävää sosiaalialan työkokemusta.
MUTTA: Espanjan sosiaali- ja terveyspalvelujen hallinnonalan tuntemus sekä paikallinen tuntemus katsotaan eduksi.

Tuo on se heikko kohta-tänne siis voidaan valita muodollisesti pätevä ja jotain espanjan kielestá osaava ihminen, jolla ei ole hajuakaan Espanjan sosiaalisysteemistá tai koko Espanjasta tai edes suomalaisyhteisöstä!!! Tukiryhmä siis nousee tosi tärkeäksi.

Tosin tuossa ilmoituksessa hiukan haiskahtaa, että etusijalla olisivat jo Espanjassa asuvat sosiaalialankoulutetut ihmiset, vaikka ei sitä suoraan sanotakaan.

Suomen Madridin suurlähetystö järjestää esivalinnan läpäisseiden haastattelut Aurinkorannikolla kesäkuun jälkipuoliskolla yhdessä ohjausryhmän kanssa. Suurlähetystö järjestää Suomessa asuvien mahdollisten hakijoiden osalta haastattelun Helsingissä yhdessä joidenkin ohjausryhmän edustajien kanssa.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla 🙂 🙂