Sopimus ja sopimus

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Abso kirjoitti:

Lain mukaan kaikki vuokralaisen tekemát muutos- ja parannustyöt jáávát vuokranantajan hyváksi, jos niistä ei ole sovittu erikseen. Ja niillehán pitáisi olla vuokranantajan lupakin. Puutarha katsotaan kiinteistón osaksi ja kásittáákseni sitä koskee sama laki.

Asian voi oikeudellisesti jäsentää tuolla tavalla, mutta on olemassa myös sopimusoikeudellinen näkökulma.

Periaatteessa sähkö- ja vesisopimukset pitäisi olla vuokralaisen nimissä. Sopimussuhde tulisi olla vuokralaisen ja ilmeisesti kunnan vesilaitoksen välinen. Jos tätä sopimussuhdetta ei ole, kuten vuokrananatajan vuokrasopimuksesen lukemalla arvaan, asia on sopimusoikeudellisesti solmussa.

Vuokranantajan kannalta vuokrasopimus on huono tai ainakin hyvin epäselvä. Esimerkiksi mittarien lukemia ei ole sopimuksessa. Millä tavoin vuokrananataja aikoo osoittaa vuokralaisen kulutuksen, mikäli hän aikoo laskuttaa vuokralaista?

Oikeudellinen jäsennys muuttuu olellisesti, mikäli sopimukset sähköstä ja vedestä ovat vuokralaisen nimissä.

Itse en kyllä lähtisi vuokralaisena asiassa rettelöimään. Minulle riittäisi se, että en joutuisi maksamaan jokaisesta kolhusta ja nirhamasta. Sitäkin kun on joutunut joskus tekemään.

Támä koko keskustelu láhti kysymyksestá: saako vuokranantaja mennä vuokralaisen asuntoon omilla avaimillaan. Ja tämá kysymys kásiteltiin loppuun tyylikkäästi.

Ja mitähán vuokralaisen rettelömistä Abso mahtaa tarkoittaa? Tässá tapauksessahan vuokranantaja kávi rellestámässä vuokralaisen asunnolla niin suurella intensiivisyydellá, ettá poliisin piti käydä hänet poistamassa.

Tietenkin olisi selvintá, jos kaikki kululaskut siirtyisivát heti vuokrasopimuksen alussa vuokralaiselle. Mutta se ei tapahtu niin helposti ja lisäksi sopimuksen siirto maksaa aika paljon. Ja siksi siihen ei monikaan vuokranantaja halua ryhtyä.

Vuokranantajalla ei ole mitään vaivaa kululaskujen perimisessä. Jokaisessa asunnossa on asuntokohtainen sähkö ja vesimittari, jotka luetaan kuukausittain tai neljánnesvuosittain ja niin kauan kuin vuokralainen asuu asunnossa on kulutus hänen kulutustaan. Ei tássä mitáän ongelmaa ole.

Tuo kalustepuoli onkin sitten aika mielenkiintoinen. Tássähán on vuokrasopimuksen mukaan vuokrattu vain asunto. Ei puhuta mitáán kalusteista. Joten vuokralainen voi tehdá ihan mitá vaan kalusteille, koska niitá ei mainita sopimuksessa. Vuokralainen voi sanoa, että kaikki, kodinkoneita myöten on hänen. Ja samoin ne vuokranantajan myöhemmin asuntoon tuomat kalusteet, nekin voivat olla vuokralaisen, jos niistá ei ole mitáän paperia. Jos asunto vuokrataan kalusteineen on siitä mainita vuokrasopimuksessa ja kalusteille pitáisi sitápaitsi máárátá erillinen vuokra. ja tietenkin vuokrasopimuksen liitteenä on oltava kalusteluettelo, jonka mukaan sitten vuokrasopimuksen páátyttyá voidaan kontrolloida mitá on ja missá kunnossa. ja vuokralaisen muuten kannattaa aina valokuvata asunto kalusteineen silloin kun sinne muuttaa.Mahdollisen riidan varalta. Tässä tapauksessa kolhuista ja nirhamista ei tarvitse válittää.