Soijarouheet ja muuta kasvisruokaa

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Taatusti luomuja luontaistuotteita, myös luomuvihanneksia ym myy BioNatura, Avd Los Boliches, juna-aseman kohdalta kohti rantaa, sitten Avd Los Boliches (”bussikatua”) pari metriä vasemmalle, kauppa jää siihen oikealle.

Fuengirolan suurin luontaistuotekauppa on Herboristeria Polen, Avenida de Mijasin alussa, vasemmalla puolella (junakatua keskusasemalta kohti Marbellaa, Avd Mijas on ensimmäinen katu oikealle, Polen näkyy siitä kulmasta jo vasemmalla). Tosi laajat valikoimat.

Ravintoloista suosittelen Bistro Vegetaliaa Los Bolichesissa, joka jo mainittiinkin, siellä on runsas ja hyvä ja varsin edullinen buffet lounas. Vaihtelun vuoksi kokeile ravintolaa, joka ei ole varsinainen kasvispaikka: Matahambre ravintolasta muistelen löytyvän useampikin kasvisjuttu, ainakin kasviswrap (rulo vegetal) ja vaikka paistetut munakoisot hunajan kanssa (berenjenas fritas), patatas bravas ja varmasti paljon muutakin.

Matahambre löytyy myös Los Bolichesista, juna-asemalta kun kävelee kohti rantaa ja menee Avd Los Bolichesin yli niin Matahambre on siinä Paseo Maritimolle menevällä kadulla vasemmalla. Kaikin puolin hyvää ruokaa muutenkin, tiistaisin suljettu ja useimmiten lounasaikaan tupaten täynnä – ja syystä, ruoka on hyvää. Periaatteessa espanjalaista tapas ruokaa, mutta moderneina, jopa itämaisin vaikuttein sovellettuina versioina.

Samoilla kulmilla, eli juna-aselmalta kohti rantaa, mutta Avd Los Bolichesia oikealle löytyy Meson Salvador, josta olen kuullut että siellä on kaupungin paras paella. En ole väitettä itse testannut, mutta henkilökunta on tosi ystävällistä ja puhuu jopa varin sujuvaa ravintolasuomea, vaikka täysin espanjalaisia ovat. Paella ei tietenkään ole vegeruokaa, mutta jos sovitte asiasta etukäteen, esim edellisenä päivänä niin olen varma, että he tekevät teille tilauksesta mielellään vaikka kasvispaellan tai muuten vaivautuvat miettimään, mitä espanjalaista voisi syödä vegeversiona. Espanjalainen perunamunakas on vegeä, ja Meson Salvadorissa hyvää, ja jos et pelkää rasvaa, niin kokeile vaikka croquetas de setas, jotka on sellaisia rasvapaistettuja palleroita, setas versiona siis sienillä täytettyjä, niitä sieltä löytyy päivittäin.

Muille tiedoksi että Salvadorilla on paellapannu kuumana aina lauantaisin ja muulloin tilauksesta (minimi 2 henkeä). Ei kovin näyttävä ravintola ehkä, mutta ruoka on minusta hintalaatusuhteeltaan hyvää, palvelu erinomaista ja Jose leuhkii mielellään suomen kielen taidollaan. 🙂

Makoisaa matkaa!