Slingvastaus/Masa P

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomen TV Slingboxilla Slingvastaus/Masa P

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Laajakaistayhteyksissä on kaksi nopeutta: download ja upload. Edellinen on verkosta koneellesi ja jälkimmäinen on koneelta verkkoon. Slingkäytössä tuo upload on ainoa merkitsevä. Usein operaattorit ilmoittavat vain tuon download nopeuden, mutta kyllä kaivamalla löytyy myös se upload. Noiden antamiesi numerotietojen perusteella linjan nopeudeksi voisi arvailla 5/1 M eli 5M download ja 1M upload.

Kun en tunne taloyhtiösi linjanopeutta, voit testata sen kelvollisuutta Speedtestillä. Ota yhteys esim. Turkuun sekä Tallinnaan ja katso molemmat nopeudet. Jos tuo uploadnopeus oli yli 500 kb/s, saat sillä jo kohtuullisen kuvan; yli 1000 kb/s nopeudella kuva on jo hyvä.

Olen katsellut Suomen TV-ohjelmia Espanjassa Orb:lla joskus jopa nopeudella 250 kb/s, kun linjayhteydet ovat olleet huonot, mutta tuli se CSI silti kohtuudella katsottua…..

Jos teitä on 8 jakamassa saman yhteyden, TV-katselu kuormittaa linjaa upload-suuntaan melkoisesti. Jos joku lähettää samalla joukon isoja sähköposteja liitteineen, bittivirta hidastuu väistämättä. Muiden samanaikainen surfailu netissä ei välttämättä hidastu Slingboxin vuoksi. Toisaalta, jos porukka toteaa yhdessä linjan liian hitaaksi, ei nuo 100/10M yhteydetkään ole kovin kalliita 8:lle, jos sellainen on saatavilla alueellenne.