Slingauksia

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Timo-70,

Itselläni on rajoittavana tekijänä Espanjan pään Terran 1M downstream nopeus. Lähtöpäässäni Suomessa nopeutta riittää, sillä siellä upstream on 3M (12/3M).

Tuon Kymen Puhelimen 8/1M uskon riittävän, sillä yhteyttäsi testatessani huomasin, että nykyisen liitttymäsi (512 kb upstream) todellinen nopeuteus oli 380-430 kbps eli melkoisen hyvä tuolle nimelliselle linjanopeudelle. Langatonta nettiä on käsitelty mm. http://espanja.org/node/6487 ja nopeuksia riittää aina 3.6 M saakka, mutta niissä on yleensä max määrä dataa/kk. 384 kb on aika nirkoinen ja kuvanlaadun voit olettaa olevan vieläkin rakeisemman kuin testatessasi työpaikaltasi.

Olen katsellut Espanjassa ohjelmia Slingboxilla jo jonkin aikaa ja olen ihan tyytyväinen kuvan laatuun, vaikka mulla on Slingboxin karvalakkimalli AV. Se oli silloin ainoa malli, jonka sai suoraan Verkkokaupasta ilman tilausta ja lisäksi mulla oli vanha Nokian Digiboxi turhan panttina. Solo ja PRO mallita ovat varmasti vielä parempia, koska tarjoavat mm. paremman resoluution.

Kun vertaan TV Kaistan ja Slingboxin kuvanlaatua Espanjassa: Slingbox sopeutuu aina linjahäiriöihin eli kuva ei koskaan pysähdy vain laatu saattaa hieman vaihdella. TV Kaista taasen pysähtelee joskus enemmän ja joskus vähemmän. Jos surfailen samaan aikaan netissä, Sling ei hermostu, mutta TV Kaista tökkii silloin todella pahasti. Toki kaikki on kiinni surkeasta Terran downstream nopeudesta ja tätä ongelmaa olen yrittänyt ratkoa jo pari vuotta huonolla menestyksellä.

Tapsa,

Oletko tarkistanut, toimiiko PRO mallin sisäänrakennetussa digiboxissa Yle1 ja Yle2 tekstit? Jos ostat PRO-mallin Englannista, toimiiko siinä tekstit? Suomi kun on ainoa hölmö maa, jossa joillain kanavilla teksti erotetaan kuvasta erillisenä streamina.

Vastaanottavaan PC:n on asennettava SlingPlayer, jonka voi hakea myös Slingboxin sivustolta. Jos haluat katsella TV ohjelmia kännykällä, joudut ostamaan lisäpalikan.

Mitä tulee valvontakameroihin… niitä voit laittaa ADSL-modeemisi taakse muutoinkin vaikka kuinka monta eli et tarvitse siihen Slingboxia.