Siten

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
bhajee kirjoitti:

devspain kirjoitti:

Nuo tuppaavatkin sekoittamaan sen mitä kirjoitat, joten hyvä jos ei ole noita M$ tyyppisiä ”kone päättää puolestasi mitä haluat” juttuja…

Mites tää nyt liittyy Micro$oftiin?
[/quote]

Siten, että kyseisen firman useat ohjelmat tekevät tuontyyppisiä tempuja. Pahimpana Office, josta saa naputella usean dialogin alta erilaisia säätöjä pois päältä ennenkuin se toimii niinkuin käyttäjä kirjoittaa!

Kokeileppa vaikka Wordiin kirjoittamalla:

C-kieli

Ja yhtäkkiä ihmistä viisaampi M$ on päättäyt, että nyt se kuuluu muuttaa muotoon:

C) kieli
D)

Jos minä kirjoitan hymiön näin :-), niin en halua että mikään automaatti mulkkaa sitä muuksi. Muutosta varten on syytä olla vallalla jokin standardi, esimerkiksi ehdottamani BBCode tyylinen toimintatapa. Näin käyttäjä voi itse päättää milloin jokin halutaan muuttaa toiseen muotoon ja milloin ei haluta!

bhajee kirjoitti:

Tämänkin palstan palvelin on Linuxilla, eikä, vaikka käytänkin Wintoosaa, se ei itsekseen tuo noita hymiöitä esille (selainkin on FF).

Linux ei liity asiaan sen enempää. Ohjelmisto, joka tuottaa sisällön palvelimelta clientille on HTTP-protokollalla toimiva Apache (voisi yhtä hyvin olla IIS), jonka päällä on PHP ja mitä todennäköisimmin PHPBB tai vastaava forum-ohjelmisto, joka on siis syyllinen noihin. Hymiöitä muuttava toiminto on sieltä onneksi nyt pois päältä.

Käytettävällä selaimella ei ole merkitystä (ainakaan jos selain on standardia noudattava).