Siteeraus Uusisuomen jutusta

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 2 uutisia Siteeraus Uusisuomen jutusta

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Suomi on taas maailman paras: ”Poliisi”
Julkaistu: 3.12.2010 12:47
Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
Kuva
Victoria ja Daniel luottivat poliisiin.

Suomen poliisi on kansainvälisten yritysjohtajien mielestä maailman paras poliisi. Suomi on myös maailman turvallisin maa. Tutkimuksesta kerrotaan tuoreessa Poliisi-lehdessä.

Tutkimustulos on syntynyt Maailman Talousfoorumin vertailun tuloksena. Vertailussa oli mukana 139 maata ja siihen vastasi peräti 13 500 yritysjohtajaa eri puolilta maailmaa.

Poliisin suoriutuminen tehtävistään liittyy oikeudellisten ja hallinnollisten instituutioiden vertailutilastoon kansainvälisessä kilpailukyky-mittauksessa. Suomesta tulokset vertailuun on tarjonnut Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos ETLA.

Suomi on syyskuussa julkaisussa kilpailukyvyltään 7. paras maa. Kaikkiaan hallinnolliset laitokset sijoittuvat maailman neljänneksi parhaiksi.

Parhaat tuloksen suomalainen poliisi saa luotettavuudestaan, millä listalla perusreinikainen on sijalla yksi maailmassa. Terrorismia Suomessa torjutaan 8. parhaiten, järjestäytynyttä rikollisuutta 5. parhaiten ja rikoksia ja väkivaltaa torjutaan 10. parhaiten.

Tuloksissa painoivat myös toiminnan kustannustehokkuus.

Kyllä vaan. Suomi näyttää olevan maailman paras maa, jälleen kerran. Hyvä me ! 🙂 🙂 🙂 🙂

Niin mukavaa kuin tuollaisen uutisen lukeminen onkin, pitäisi näihin tällaisiin uutisiin suhtautua kriittisesti. Yksinkertaisesti kukaan tai mikään instanssi ei voi mäáritellá absoluuttisesti maailman parasta maata. Ei sellaista ole olemassa!!!

Tátákin uutista pitää lukea tarkasti.

Tämä näkyy olevan kansainválinen kilpailukykytutkimus, jossa Suomi on sijalla 7. Ei siis ensimmäinen.

Tutkimukseen vastasi 13.500 yritysjohtajaa eri puolilta maailmaa. Sopii kysyä, kuinka moni heistä edes tietää, missä Suomi on. Suomen osalta tiedot on tarjonnut puolueeton ETLA.

Suomea kiitetään maailman turvallisimmaksi maaksi. (Siis yritysjohtajien kannalta, naisten ja lasten kannalta tilanne ei ole sama.) Ja tottahan se, Suomessa yritykset saavat ihan rauhassa toimia ja hommailla, ei meillä mitäán uhkaa yrityksiin kohdistu. Etenkáän suuriin kansainvälisiin. (Mitá niitä muuten on Suomessa?)

Suomalainen peruspoliisi on saanut parhaat pisteet. Ja varmaan ihan ansiosta. Nämä suomalaiset poliisithan ovat ihan tavallisia suomalaisia miehiä, joilla yleensá on hyvá työmoraali, ovat aika rehellisiá eiká suomalaisella miehellá ole taipumusta kieroilla. Negatiiviset luonteenpiirteet vahvistuvat sitten samalla kun urakehityskin. Ja tilaisuus tekee..

Terrorismin, järjestäytyneen rikollisuuden ja rikosten ja vákivallan torjunnassa poliisimme ei suoriudukkaan niin hyvin, kuin otsikon perusteella voisi páátellá. Sijoitukset 8,5 ja 10.

Yritysjohtajat ovat antaneet Suomen poliisille pisteitä myös kustannustehokkuudesta. Ja sitähän Suomessa jälleen kohennetaan karsimalla poliisin virkoja ja lakkauttamalla poliisilaitoksia. Jo nyt meillä on paljon kuntia, joissa ei ole omaa poliisia vaan poliisi tulee jostakin jopa satojen kilometrien takaa. Tämá on varmaan kustannustehokasta, mutta se ei tavallisen kansalaisen turvallisuutta lisää. Yritysjohtajien ja yritysten turvallisuuteen sillá ei tietenkään ole vaikutusta, koska ne eivát ole näissä poliisittomissa tuppukylissä.

Pentti52 kirjoitti:
”Jaahas, että yksinpuheluksi kuittaat vastaukset viesteihisi. Niitähän ne tavallaan ovatkin, koska sinulta ei tahdo oikein löytyä asiallista vastattavaa niihin, paitsi että siirryt puhumaan asian vierestä ja lavennat juttua.

Suomen poliisi on maailman paras. Eikä se ole minun väitteeni, siteeraan vain tutkittua tietoa.”

Näin Sinä siteerasit Uusisuomen otsikkoa. Ehkä Sinunkin kannattaisi opetella lukemaan myös itse juttu ja vieläpá oikein ajatuksen kanssa.