Sitä saa mitä tilaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raya
Raya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Sitä saa mitä tilaa.
Ei pidä tilata vehnäpullaa jos ei masu sitä kestä, hampparin voi tilata ilman sämpylää, näin tekevät myös Atkinssit joiden innoittamana äkkäsin ryhtyä tilaamaan ”hiilariköyhiä” hamppareita. Pihvi ja salaatti kevytkolalla.

Vaikka Espanjassa tietämys eri ruokavalioista on ehkä suppeampi kuin Suomessa on halu palvella toista luokkaa.
Suomessa sinua katsotaan varmasti kiinaksi jos yrität tilata hampurilaisen ilman sämpsylää, ei useinkaan edes onnistu, jos minkäkin syyn varjolla, ainakaan Hesessä.
Salaateissa ei muuten ole viljaa ja ne ovat erittäin terveellisiä ja maukkaita.

Sitä paitsi espanjalaisessa vehnässä ei ole käytetty Kemiraa, joten ainakaan minä en saa siitä niin pahoja mahakipuja kuin suomalaisesta vehnästä, jos sitä sattuu jossain olemaan.
Vilja-allergiani saattaakin olla Kemira-allergiaa.
Gluteenittomista ja laktoosittomista jutskista en tiedä mitään, koska meillä ei ole kenelläkään keliakiaa (jonka kanssa voikin olla totiset paikat syöpäuhan vuoksi) tai laktoosi-intoleranssia, maailmassa on monia muitakin erikoisruokavalioita jotka ovat mietittäviä, mutta joiden kanssa voi elää normaalia elämää, jos vain haluaa.

Jos on niin herkkä, että vähäinenkin kontaminaatio allergeenin kanssa aiheuttaa esim vakavan allergisen reaktion (kala, äyriäiset, pähkinät) ei parhaimmankaan ravintolan varovaisuustaso takaa turvallisia ruokahetkiä, ei Suomessa eikä Espanjassa. Esim. lentokoneessa syön aina omia eväitä vaikka minulla on aina adrenaliiniruisku mukana ensiavuksi.

Hyvä allergioiden ja astman perushoito takaa mahdollisimman hyvät edellytykset selviytyä ilman vakavia allergisia reaktioita.
Lisäksi ainakin meillä altistuminen espanjalaisten kasvien siitepölyille on olematonta, joten kaikki oireet pysyvät kurissa Espanjassa toisin kuin Suomessa.

Tosin en suosittele kenellekään syömistä espanjalaisissa pikaruokapaikoissa tai missään muuallakaan toisaalta missäpä sitä enemmän kuollaan kuin kotona?