Sisäsiittoiset suomalaiset

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Stasi-listat ja Espanjan Sanomat Sisäsiittoiset suomalaiset

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
LakuPekka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394
mille kirjoitti:

Sen vielä mainitsen, että en ole pakolainen vaan olen päässyt tavoitteeseeni jonka asetin itselleni jo erittäin monta vuotta sitten.

Heippa,

Minua on aina huvittanut se, että kun sanon asuvani Espanjassa, niin kysyjä yleensä alkaa ihmetellä taustojani. ”Ahaa…miksihän tuokin asustelee täällä ja varmaan tässä on jotakin hämärää taustalla? Suomalaiset ovat niin sisäsiittoisia että -riittoisia, ettei heidän mielestään kukaan järkevä ihminen voi asua muualla kuin Suomen rajojen sisällä.

Olen ostanut ensimmäisen asuntoni vuonna 1986 ja vanhempani muuttivat Fuengirolaan vuonna 1981. Kolme lastani ovat käyneet koulut täällä. Toisin sanoen aikaa on kulunut pian 30 vuotta ja vieläkin joudun ”selittelemään” suomalaisille, että miksi asun Espanjassa. Suomessa verovelat vanhenevat viidessä vuodessa, joten ainakaan ne eivät voi olla syynä rannikolla asumiselleni. Tämä on ollut yleensä ensimmäinen epäily.

Voin nyt kuitenkin paljastaa pari merkittävää syytä (kunhan et vaan kerro kenellekään), että päivittäinen elämä on Espanjassa paljon leppoisempaa ja aurinkokin jaksaa hieman enemmän paistella verrattuna ”KotoOnnelaamme”. Lisäksi täällä ei ole samanlaista viranomaisista ja holhouksesta johtuvaa ahdistuneisuutta ja puskissa kyttäilyä kuin Suomessa. Ihmiset jaksavat tervehtiä iloisesti ja hymyillä vastaan tullessaan.

Suosittelen jokaiselle Orkin lukijalle esimerkiksi sapattivuoden järjestämistä ja kokeilemista elämää missä tahansa Suomen rajojen ulkopuolella. Uskoisin, että se olisi terveellinen elämän kokemus ja ahdasmielinen ajatusmaailmakin saattaisi hieman avartua tämän jälkeen.