Siruista ja automaateista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki UniCaja Siruista ja automaateista

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Itselläni on sirullinen Nordean VISA ELECTRON kortti. Visa Electronilla nostaa kokemukseni mukaan sujuvasti rahaa kaikista SERVI RED -merkkisistä pankkiautomaateista, kuten MASA P jo mainitsikin.

Carrefour uusi viime kesänä kiinteät pankkikortinlukijansa niin, että ne eivät enää lue sirukortteja. Tästä syystä, kun kassalla tarjoaa sirullista korttia, esiin kaivetaan erillinen sirukorttilukija johon kortti työnnetään sisään (ei siis höylätä kuten perinteisessä mallissa). Lukija vaatii lisäksi tunnusluvun. Operaatio kestää hetken, sillä saatuaan tunnusluvun, kortinlukija ”soittaa” varmistuspuhelun pankkiin. Käsittääkseni tässä on viime kädessä turvallisuuskysymys: sirukortin kun pitää olla tavallista pankkikorttia turvallisempi, mikä ei perinteisiä kortinlukijoita käyttäen toteudu (ne eivät vaadi tuota tunnuslukua).

Oma kokemukseni pankkikortin jäämisestä automaattiin Espanjassa on vuodelta 2003. Silloin BBVA pankkikorttini jäi automaattiin Castellónissa. Päivä oli tietenkin juhannustorstai, ja olin juuri lähdössä 250 km päähän Alicanteen Hogueras-juhlallisuuksiin, eli en siltä seisomalta tehnyt asialle mitään. Seuraavana maanantaina menin heti BBVAn konttoriin, josta minulle sanottiin, että jos kortti olisi jäänyt BBVAn omaan automaattiin, se olisi toimitettu konttoriin josta olisin sen voinut noutaa. Mutta koska kyseessä oli jokin toinen automaatti (en muista mikä), kortti oli auttamatta tuhottu. Eli ei auttanut muu kuin anoa uusi kortti, jonka sain n. 1.5 viikon kuluttua noutaa konttorista.