Sinulla on matkalla kaksi

LINKKI

enlight
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.08.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 9

Sinulla on matkalla kaksi vedenylitystä: Tanskan ”pääsaarelle” ja sieltä pois. Etelästä tullessa saarelle pääsee joko Saksasta Puttgarden-Rødby lautalla (45min) jota operoi Scandlines tai ajamalla Tanskan mannerosaa pitkin ja sitten Ison Beltin siltaa pitkin saarelle. Toinen ylitys on Ruotsiin ja sen voi mennä Juutinrauman siltaa (joka myös Oresundin siltana tunnetaan) pitkin tai lautalla Helsingborg:ista Helsingör:iin. Operaattorina esimerkiksi sama Scandlines.

Lauttoja ei voi varata vaan sisään mennään saapumisjärjestyksessä. Liput voi ostaa etukäteen Suomesta esimerkiksi Vikingline:lta. Lauttoja menee sesonkina vissiin 30 minuutin välein ellei useamminkin eli aikataulua ei tarvitse tuijottaa.

Vaasaan taitaa taas tällä hetkellä päästä lautalla, hintaa en tiedä. Netistä löydät lisää tietoa.

Ruotsista Suomeen laiva kannattaa varata mahdollisimman aikaisin, sillä nuo osaavat olla täysiä. Oma suosikkini on Finnlink (Finnlines) rahtilaiva Tukholman laidalta Naantaliin.

Matka-aika pohjoiseen vaihtelee mieltymysten mukaan. Noin pitkällä taipaleella ajotapa ja -mieltymyksen saavat aikaan suuria eroja. Kyllähän tuon ajaa hyvällä autolla ja hullulla kuljettajalla liki vuorokaudessa. Kahdessa jo ”helpostikin”. Itse varaisin aikaa viikon, jolloin riittää ajella ehkä 5-6 tuntia päivässä.