Sillalailla Vanhatyttö !

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 2 uutisia Sillalailla Vanhatyttö !

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Jes, pentti52, nyt sinulla on uusi linkki, tämá alkuperäinen ei auennut minun yhteydellä:
http://pxweb2.stat.fi/Dialog/Saveshow.asp

Ja tulipa mieleeni, että onko sinulla lukihäiriö?? Semmoista epäilen tuon viimeisen repliikkisi perusteella.

Hehehee… Ei Vanhatyttö, ei minulla ole lukihäiriötä. Tuo linkki, jonka ensimmäiseen viestiin liitin, ei todellakaan toiminut. Olin kyllä viestissäni maininnut, että tiedot ovat Tilastokeskuksen sivuilta, ja olisit kyllä sivuille silläkin tiedolla löytänyt, jos olisit niin tahtonut. Tilastokeskuksen sivuja täytyi hieman modifioida, jotta sieltä sai oikeat haluamansa tiedot. Tuo linkki viittasi siihen modifioituun tiedostoon, eikä se sellaisenaan toiminut.

Lainaan Sinua:” Kun sinä tunnut niin kovin arvioivalta näistä Suomen luvuista, niin voisitkos esittää lukuja Malagasta tms. alueelta Espanjasta. Laittaisit luvut vaikka omaisuusrikoksista. Olisi mielenkiintoista luettavaa, luulisin.”

Tokihan minä voin, ystává hyvä. Tässá linkissá on Junta de Andalucian laatima laaja (103 sivua) selvitys vákivallasta, violencia de genero. Uskon, ettá siitá saat paljon tietoa tilanteesta táállá.

http://www.juntadeandalucia.es/igualdadybienestarsocialigualdadybienesta…

Tämähän onkin mielenkiintoinen tilasto naisiin kohdistuneesta vákivallasta ja naistapoista. Valitettavasti vain vuoteen 2006 asti. Viime vuonna kuoli 60 naista koko Espanjassa parisuhdevákivallan takia. Ja tässá on sitten tarkka selvitys kaikista viime vuoden tapauksista, karttakin on.

http://info.elcorreo.com/mapas/violencia-genero/

Ja tässä on hyvá tilasto/vertailu/tutkimus espanjalaisesta rikollisuudesta verrattuna eurooppalaiseen rikollisuuteen.

http://www.criminologia.net/pdf/reic/ano4-2006/a42006art1.PDF

No niin, kävin noilla sivuilla. Espanja on erityisesti kunnostautunut ryöstöjen kärkimaana Euroopassa, kuten arvelinkin. Ryöstöt luetaan yhtäkaikki väkivaltarikollisuusteen, koska siihen rikokseen liittyy henkeen tai terveyteen liittyvä uhka. Nuo linkit antavat kuvaa Espanjan rikollisuudesta valitettavasti usean vuoden takaa, eikä se sinänsä ole vertailukelpoista aineistoa 2010 vuoden tilanteeseen. Luulisin että Espanjassa jokin virasto pitää kirjaa näistäkin asioista. Espanjan tilastointi ei ole vertailukelpoinen Tilastokeskuksen tilastoihin nähden, joten suora vertailu ei oikein käy päinsä. Tällä kohtaa jäämme siis tietoa vaille.

Hieman enemmän kuin sattumaturisti Espanjassa matkailleena en ole voinut olla panematta merkille sitä seikkaa, että erityisesti lauantaisin Espanjan turistikaupunkien poliisiasemien edessä on pitkät jonot. Olettaisin, että kyse on rikosilmoituksen tekemistä varten jonottavia ihmisiä, jotka edellisillan tapahtumissa ovat joutuneet rikoksen kohteeksi. Tyypillinen rikos lienee ryöstö tai pahoinpitely, kuten tilastostasi ilmeni. Rikoksen tekijä toki voi olla minkä maalainen tahansa. Mutta kun teko on tehty Espanjassa, rikos menee Espanjan kirjoihin.
Laitapa siná puolestasi vastaavia tutkimuksia Suomen tilanteesta.

Tilastokeskuksen tilastoista löytyy kyllä kaikkien Suomessa tehtyjen rikosten luvut. Ne ovat faktoja ja kun alkuperäinen kritiikkini kohdistui pitkälle sinun, hyvä Vanhatyttö, ylimalkaisiin väitteisiin suomalaisen poliisin tehottomuudesta (lainaus tekstistäsi: Poliisin aika menee omien tekosien peittelemiseen ja pikkupoikien jahtaamiseen. Oikeiden rikosten selvittämiseen Suomen poliisi ei kykene) !! , pidän väitteitäsi täysin kumottuna ja tältä erää loppuun käsiteltynä.