Siksi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Jahu kirjoitti:

Miksi se on Suomessa noin vittumaisen tarkkaa , ettei vain kukaan vieras maankansalainen hyötyisi suomalaisista ohjelmista , aivan kuin ne meidän suomalaisten oudosta kielestä jotain ymmärtäisi.

Just siksi kun se on Suomessa! Eihän siellä osata mitään muuta kuin kytätä ettei vaan joku saa mitään ilmaiseksi, vahingossa, verotta jne.

Koko YLE Areena on totaalisen syvältä muutenkin. Tekijänoikeusjutut ovat oma osansa ja toisena on se, että _yleisradio_ jonka tehtävänä on ihan lakisääteisesti tuottaa ”tuotteitaan” kaikelle (suomen) kansalle sekä vähemmistöille, on toteuttanut järjestelmänsä suljetuilla systeemeillä, jotka ovat epästandardeja ja siten eivät toimi oletusarvoisesti niiden tietokoneissa joissa ei satu olemaan ko. standardiin kuulumattoman järjestelmän _maksullisia_ ohjelmistoja.

Tämä kaikki tietysti toteutettin verorahoilla sekä täysin kohtuuttomilla TV-lupamaksuilla. Liikenneministeriö Yleisradion lopullisena hallintoelimenä on tietty vastuussa koko pas**sta.

Olisi ollut huomattavasti helpompaa ja erittäin paljon edullisempaa toteuttaa Areenan toiminnallisuus avoimiin standardeihin pohjautuen ja samalla olisi tuo ”lain kirjain kaikille jakamisesta” myös täyttynyt.

Hyvä Suomi -tietoyhteiskunta! 🙁