Siitä samasta …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Takuuvuokra Siitä samasta …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Takuuvuokraa ei voi tarkoituksensa vuoksi sisällyttää vuokraan vaan siihen sisällytetty maksu on sitten ollut välityspalkkio. Täällä monasti mainittu Tupasi esim. tietääkseni toimii siten, että maksaa vuokranantajalle välittäjänä XX euroa ja veloittaa vuokralaiselta XX+X euroa = XXX euroa sisältäen välityspalkkion, jota saa tuolleen kerran kuukaudessa. Mistä sitten korvataan puutteet, jos ei takuuvuokraa ole peritty?

Takuuvuokralla katetaan yleensä vuokralaisen mahdollisesti tahallaan tai tahattomasti aiheuttamat vahingot, rästimaksut, maksamattomat sähköt, puhelin tai muut semmoiset. Lopuksi takuuvuokra tai sitten osa siitä (jos jää palautettavaa, kuten yleensä pitäisi jäädä koko takuu, ellei siis vuokralainen itse laiminlyö mitään) palautetaan määräajan kuluttua vuokrasuhteen päättymisestä. Se on siis ainoastaan TAKUU eli VAKUUS vuokranantajalle siitä, että saa luultavasti omansa takaisin myös ongelmatilanteissa.

Tuttujeni osalta olen kuullut vuokratuista tiloista kadonneista tavaroista, jotka ovat olleet kaikenmoista liinavaatteista astioihin ja vaikka mihin. Esineitä on myös rikottu, rakenteita raiskattu jne.

Itselläni ei ole ollut ongelmia, päin vastoin. Silti pidän takuuvuokraa normaalina osana vuokrasopimusta, kun olen nytkin vuokrannut espanjalaisen kotini määräajaksi (mukaville ja kunnollisille ihmisille).