Siisteys ja silmälasit

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

On ikävää, että olet kokenut Espanjan ja espanjalaiset kuvaamallasi tavalla. Toki paljon vaikuttaa se, minkälaisten silmälasien läpi maailmaa katselee. Itse näen Espanjan valkoisten talojen maana, jossa siisteys on paljon korkeammalla tasolla kuin varsinkin sellaisten suomalaisten käsitys, jotka ovat vain joskus käyneet täällä.

Kun eräs espanjalainen ystäväni vieraili Suomessa ja erityisesti Itä-Suomessa, hänen silmiinsä osui ränsistyneiden talojen suuri määrä ja huonosti hoidetut pihat, joissa romua oli siellä täällä. Onneksi hän liikkui myös sellaisilla suomalaisilla alueilla, joissa pihat olivat siistejä ja talot maalattuja.

Hänen toinen kommenttinsa oli se, että vaikka Suomessa on talvella kylmä, taloissa on sisällä aina lämmintä. Espanjassa saattaa talvella olla monen talon sisällä melkoisen kylmää.

Olen pörrännyt Espanjassa kahdeksan vuotta ja saanut vain kerran tuona aikana vatsasairauden ja sen sain ravintolan ruuasta Puerto Banuksesta. Aika hyvä suoritus, kun huomioi kovat lämpötilat ja viettämäni aika.

Eli minun silmälasien takaa näkyy edelleenkin siisti Espanja, mikä kestää kilpailun Suomen kanssa! Sorry!

Mitä tulee noihin mainitsemiini asioihin eli mm. roskien vientiaika – ne on mukana kaupunkien järjestyssäännöissä ja nyt näitä sääntöjä ryhdytään vihdoinkin valvomaan ja siitä halusin alunperin tiedottaa.