…siihen alkuperäiseen kysymykseen…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki EI turistihinnat …siihen alkuperäiseen kysymykseen…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Zeus
Zeus Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.04.2012
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 16

Mercadona on kuin Suomen Prisma – yleisedullinen ja tuotteiden laadussa harvoin moittimista. MUTTA jos on hedelmien ja vihannesten syöjä, niin silloin ehdottomia ostospaikkoja ovat pienet kadunvarsimyymälät: verduleriat ja fruteriat (yleensä yks ja sama). Niissä valinnanvara ehkä Mercadonaa suurempi ja hinta yleensä paljon halvempi. Saa myös itse pussittaa, eli ei joudu ostamaan isoa valmiiksi pussitettua määrää vaikkapa sitruunoita tai mansikoita, kuten noissa marketeissa usein on. Noita myymälöitä on pitkin kadunvarsia eli helposti löytyy. Pienenä esimerkkinä suomalaisiin hintoihin vaikkapa herkullisen makuiset tomaatit ja sitruunat 0,5-1e/kg!
No jos sitten on oikein lihansyöjä, niin sitten on lihamyymälöitä – carniceria. Niistähän vanhemmat perus-espanjalaiset laatulihansa ostavat. Tosin Mercadonien lihatiskit ovat parantuneet ja niissäkin on hyvä valikoima ja laatu hyvä.
Jos olet kalansyöjä, niin sitten on pieniä myymälöitä – pescaderiat, joisa hyvät valikoimat laadukasta kalaa. Mutta on siinäkin Mercadonat kirineet ja niiden kalatiskit kelpaavat jopa perus-espanjalaisille. Ja huomattavaa, että siellä kala perataan ja fileoidaan tai paloitellaan samaan hintaan – näin ainakin itse olen todennut.
Leivät ja kahvimakeat sitten panaderioista, joita on kadunvarsilla riittävästi. Tässä Mercadonat jäävät vähän heikommalle.

Niin että, joko tyyliin kaikki samasta paikasta tai sitten hieman vaivaa nähden voi vähän säästää jakamalla ostoksia eri myymälöihin.

Onhan sitten kauppahallit – mercadot ja torit, jos sen tyyppisestä tykkää. Hinta-laatu-suhde yleensä heikompi.