Si, tienes razon!

LINKKI

Barraquito
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 54

Totta puhut, juuri tuosta syystä aikonani lopetin koirien kasvattamisen. Jotkut käyttivät siitokseen sairaitakin koiria.
Sehän on se ahneus joka ihmisellä teettä näitäkin syntejä. Samoin maine hyvän voittajakoiran omistamisesta kihahtaa herkästi nuppiin.
Kyllä oikealla jalostuksella on saatu paljon hyvää aikaan ja karsittua ei toivottuja haittoja.
Tietyillä roduilla on omat perinnölliset sairautensa, mutta sen lisäksi koirat voivat sairastua kaikkiin samoihin sairauksiin kun me ihmisetkin.
Tosin rodut jotka eivät tule ”muotikoiriksi”, saattavat välttyä noilta aiheutetuilta krempoilta.
Suomessahan tällä hetkellä ihmiset maksavat jopa 600€ sekarotuisesta koirasta, esim tiettyjen rotujen risteytyksistä.
Siinä on se vaara, että pennuilla sitten onkin kummankin rodun perinnölliset sairaudet.
Eli kunnon ”bastardo-coctail” saattaa olla se tervein yksilö!

Myönnän ettei kadun toiselle puolelle meneminen auta noita pentuja, mutta mitä voin tehdä? Ostaa kaikki pois, jolloin myyjä voitta pelin – tai ryhtyä ”kettu/koira tytöksi”. Murtautua yöllä liikkeeseen ja päästää pennut vapauteen?

Kaiken kaikkiaan Espanjassa eläinten asema on huono. Vaikuttaa siltä että ainoat jotka sitä koettavat vaivojaan säästelemättä parantaa lienevät ulkomaalaiset, jotka perustavat koiratarhoja ja aasien hoitokoteja ym. kissaloita. Ja nyt kriisin vallitessa on turha kuvitellakaan, että joku municipio edes perustaisi löytökoirataloa.
Täällä on vielä kaikenlainen tappaminen sallittua, ts. asioihin ei puututa vaikka tiedetään kylän poikien keräävän kujilta kissoja pitbulliensa taisteluhalujen tyydyttämiseen… Ja kukkotappelut ovat tämän saaren suosituin talviurheilu!!
Vedonlyöntiä ja huimia ostotarjouksia, taistelukukot ovat kalliita nekin.