Sevilla vs Málaga

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki malaga yllättää yhä Sevilla vs Málaga

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Arnold kirjoitti:

devspain kirjoitti:

[quote=santiago]
Vakavammin juhlallisuudet alkavat täkäläisittäin illalla ja yöllä Malagan feria-alueella. Joka taitaa olla yksi Espanjan suurimmista ferioista. Tänä lamavuonnakin odotetaan yli 6 miljoonaa kävijää.

>
Eipä vähätellä 🙂
>
Málagan Feriat on maailman kolmanneksi suurin. Suurempia ovat Rio ja Mardi Gras.[/quote]
>
Juuri näin. Málagan feria on Espanjan suurin feria-tapahtuma. Hyvänä kakkosena tulee Sevilla, joka on saanut vain enemmän mainetta, kun se on kuuluisa huippuluokan flamencostaan.
>
Málaga on kuitenkin kaupunkiluonteeltaan ’stadilaisempi’. Kiitos kansainvälisen sataman.[/quote]

Juu ja vaikka Sevillassa onkin ”peñoja” moninkertaisesti (en muista kuinka monta), niin kävijämäärältään Málaga on ykkönen.

Sama pätee periaatteessa myös pääsiäiseen. Sevilla on se kuuluisa (jostain syystä), mutta Málagassa on se maailman suurin virgen-pysti!

Mikähän tuossa Sevillassa ”on vikana” 😉 kun kaikki on ”kuuluisaa siellä” (parturia myöden). Myös siis esimerkiksi ehkä se maailman kuuluisin härkätaisteluareena vaikka vanhin onkin lähempänä Málagaa (Rondassa) ja Euroopan ainoa neliskulmainen Mijasissa (vai oliko se toisinpäin)…

No, Sevillalle suotakoon se titteli, että siellä on pinta-alaltaan maailman suurin goottilainen rakennus ja onhan se muutenkin hieno kaupunki. Ja menköön nyt sitten se Kolumbus sinne Sevillalle myös, vaikka hemmo olikin ”ulkomaalainen”…

Málaga taitaa olla ykkönen ferioiden lisäksi ainoastaan kaiketi yhdestä Euroopan pahimmista maanjäristyksistä noin 100 vuotta sitten. Virallisissa mittauksissa se jää pahasti nilkoille myös väkiluvussa esimerkiksi Helsingin kanssa, vaikka totuus onkin toisinpäin. Ja kuinkas ollakaan, Sevilla on se espanjan 5:ksi suurin kaupunki ja Málaga on numero 6.

Sääliksi käy Málagaa. Pahus.