Seuraan tätä ketjua syksyyn

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Christiina
Christiina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2012
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 19

Seuraan tätä ketjua syksyyn asti, joten kaikki lisätieto synnytykseen tai yllä kerrottuihin asioihin on tervetullutta!

Lisätietoa myös kaipailisin synnytyksen kustannuksista teiltä, jotka olette synnyttäneet ja kuuluneet suomen sosiaaliturvan piiriin. Toisaalta sanotaan, että mun Suomen sairaanhoitopiiri maksaa todelliset kustannukset, mutta milainen kustannus tulee Espanjassa asiakkaalle, oletan, että se sama summa jää mullekin maksettavaksi. Onko eroa eri synnytystavoilla julkisessa sairaalassa, sektio tms? Soittelen Kelaan ja kysyn tätä asiaa vielä (todellisten kustannusten maksu), mutta vastaukseksi oletan saavani taas EOS (=En osaa sanoa). Välillä tuntuu siltä (vaikka se ei todellakaan ole totta), että olen ainut nainen tässä tilanteessa eli suomen sosiaaliturvaan kuuluva, joka synnyttää toisessa EU maassa.

Maistraatista sanoivat, että koska olen Suomen kansalainen tuo sukunimilaki Espanjassa katsotaan Suomen lain mukaan, eli lapsi saa mun sukunimen, väittivät että siitä ei pitäisi tulla mitään ongelmaa (saas nähdä kuinka kaukana teoria on todellisuudesta).

Kelasta arvailivat, että syntyvä lapsi saa sairaanhoidon äidin eurooppalaisella Kela kortilla. Jollei onnistu, niin sitten pitää itse maksaa laskut ja periä KELAlta 6kk sisällä.

Lisätietona, että ennen syntymää en saa vauvalle vakuutusta suomesta, koska synnytyksen pitäisi tapahtua Suomessa (tai toisessa pohjoismaassa). Jotkut yhtiöt vaativat suomalaista neuvolaseurantaa lapselle.

Ja vielä yksi kysymys, laitetaankohan riskiraskauden jälkeen synnyttävät automaattisesti Malagaan vai voiko mennä Marbellaan? Meillä siis tuo yksi kuolleena syntynyt ja siksi ainakin Suomessa mun raskauksia pidetään riskiraskauksina.