Sentti arvoon!

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Vaikka emme arvostakaan paljon tätä yhtä senttiä, niin kannattaa muistaa että se noin 6 penniä ja 1.663 pesetaa. Espanjassa bensan esim. hinnassa on jopa 10 sentin eroja litraa kohden, jolloin 50 litraa tankattuna on jo 5 euroa, joka on jo melkein vanha 1000 pesetaa. Tällä summalla piti ennen vanhaa hauskan ravintola illan. Kahvikupin ja oluen sai 100 pesetalla.

10 vuotta sitten kun bensan hinnassa oli muutaman pennin ero, niin jonoja syntyi huoltoasemille, nyt kun on 10 sentin eli 60 pennin tai 16 pesetan ero, niin siitä ei juuri enää välitetä. Euro on tehnyt useat meistä vauhtisokean etenkin kun asiaa vertaa tulojen kehitykseen, jossa ei kuitenkaan ole tapahtunut suuriakaan muutoksia Euron siirtymisen jälkeen.

Pacosin uudella Essolla ollut dieselin hinta noin 0,85 senttiä ja bensa noin 0,89 senttiä litralla, joka on ollut eräs edullisimmista tankkauspaikoista viime aikoina. Suomalaisia lukijoita varmaan harmittavat nämä hinnat, ja muuten ei ole dieselveroakaan, autot ovat 30 % halvemmat kuin Härmässä ja eikä ole käyttömaksuakaan..:)

Tervetuloa tänne Espanjaan vaan, sillä ovet ja ikkunat ovat avoimia kaille Härmän häijyille…