Selvennykseksi vielä Olé lehdestä.

LINKKI

pertti
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.12.2010
Kirjoituksia: 18
Vastauksia: 63

Tässä ote Olé lehdestä 10/2003.

”Mikäli verovelvollisen ainoa tulo on työkyvyttömyyseläke, ei hänen tarvitse enää tämän jälkeen tehdä veroilmoitusta lainkaan. Menettely ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Espanjan verokarhu saattaisi kysellä verovelvollisen perään myöhemmin. Onhan kysymyksessä uusi residentti, joka on verovelvollinen Espanjassa, mutta jolta ei sitten veroilmoitusta kuulukaan. Pistokokeita ja tarkistuksia saatetaan siis tehdä. Olemassa oleva asianmukaisesti käännetty todistus pysyvästä työkyvyttömyydestä yleensä kuitenkin riittää verotarkastajalle”

Jatkan vielä samaisesta lehdestä:

Suomalaisen vakuutusyhtiön todistuksen kelpoisuus Espanjassa. EU.n sosiaaliturvaa koskevassa sopimuksessa (Reglamento de la Comunidad Europea en materia de Seguridad Social) todetaan artiklassa 39 – 1408/71, että eläkepäätöksen myöntäjän antama todistus on ainoa pätevä. Asetuksen mukaan on espanjalaisviranomaisen siis hyväksyttävä suomalaisen eläkeyhtiön antama todistus sitovana, kun määritellään invaliditeettiastetta. Todistus eläkepäätöksestä sekä tarvittaessa pankkitositteet tai pankin antama todistus vastaanotetuista eläkkeistä pitäisi riittää”

Samaisessa lehdessä myös kerrotaan Verottajan paikallistoimiston virheellisestä tulkinnasta Costa Blancalla Orihuelan verotoimistossa, joten mitään muuta invaliditeetin arviointia Espanjassa ei tarvitse tehdä vaan suomalaisen eläkevakuutusyhtiön todistus työkyvyttömyydestä on riittävä.

Minä luulen ja uskon, että Olé lehti kirjoitti silloin aivan oikein tämän asian – toivon sitä kaikkien työkyvyttömyyseläkettä saavien puolesta!

Jo kymmenen vuotta täällä olleet työkyvyttömyyseläkeläiset ovat tietenkin luottaneet tiedotusvälineen julkaisemaan tarkistettuun tietoon, vai onko niin, että onkin kyse vain mainoslehtisen epämääräisestä jutusta? Toivon, että niin ei ole?

Pyydän asiallisia kommentteja heiltä, joita tämä asia koskee.