selvá nakki

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Lumenluoja kirjoitti:

Espanjan todellisesta tilanteesta. Nyt ei kyllä ”hyvä heilu”. Valtion ja myös yksityisten tulot ROMAHTANEET. Espanja ei pitkään sinnittele ilman muutoksia.

http://www.eleconomista.es/economia/noticias/3053172/05/11/Zapatero-abocado-a-una-subida-de-impuestos-por-no-cumplir-el-crecimiento.html

Lukekaa ihan ajatuksella ja huomioikaa etenkin tulovirran kutistuminen. Viidessä vuodessa Espanjan sosiaalisektori on pahemmassa jamassa kuin Suomen. Lääkärit lähtevät ja pillerit & hoidot alkavat maksamaan ”maltaita”.

Tuon asian ymmärtämiseen ei tarvitse mitään erikoisosaamista. Sosiaaliturva rahoitetaan Seguridad Socialin kautta ja jos sinne ei makseta sisälle niin ei kovin kauan uloskaan oteta. Ja kun maassa on melkein 5 miljoonaa työtöntä niin selvá on, että kassa ei kartu. Ja kun tiedámme, että todella moni yritys jättäá tilittämáttä námä seguridad social-maksut, jopa kunnat játtävát ne maksamtta!

Valtion velka náyttää vain paisuvan ja verojen korotus on edessä. No, samaa tietáhán kulkee myös Suomi ja Eurooppa. Suomessahan kerrottiin olevan 9 miljardin euron alijáämá valtion tuloissa menoihin nähden, joten nyt vaalien jälkeen sorvataan budjettia, joka leikkaa ja kiristáä. Tästá ei muistaakseni yksikáán puolue puhunut ennen vaaleja.

Historialla on ikává taipumus toistaa itseään ja lisäksi vanha sanonta ”ympäri käydäán yhteen tullaan” pitäá paikkansa. Euroopassa ollaan kovaa vuhtia palaamassa alkupisteeseen; elämáán ilman sosiaaliturvaa. 🙁