selitys

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

”Vanhalla tytöllä näyttää kaiken lisäksi olevan pahasti hakusessa tuo koirankoulutus, kun pitää olla ajattelematta että miten se tottelevainen koira on koulutettu!!”, sanoi Vilperi.

Sinä et varmaan ymmärtänyt mitä tarkoitin. Selitän siis: monesti nämä ns. kovat pojat ovat alistaneet koiransa lyömällä, hakkaamalla ja pieksemällä niin nöyräksi, että koira vetää hännän takajalkojen väliin ja painuu matalaksi heti kun isännän ääni vähänkin nousee. Tämä on se kasvatusmetodi, jota en halua edes ajatella. Minä muuten olen nuoruudessani käynyt oikein Suomen Kennelliiton kasvattajakurssiin ja perehtynyt tottelevaisuuskoulutukseen. Nyt minulla on mamman- pieni-kullanmuru-rotu, joka ei pure eikä hauku ja kohtaa vastaantulevat koirat iloisen positiivisesti. Koirani pärjää oikein hyvin irti, kun menen esim. kauppaan ja jätän hänet oven luokse odottamaan, minun ei koskaan tarvitse köyttää häntä mihinkään, vaan aina piisaa:”odota”.

Andalusian kuumin kesä on koiralle kauhistus kaupungissa. Jalkakäytävät ovat niin kuumat, että kukaan ei voi kävellä niillä ilman kenkiä. Miksi siis koiran pitäisi polttaa varpaansa kuumassa asfaltissa. Koira on sitäpaitsi niin matala, että se joutuu hengittämään älyttömän kuumaa ja pakokaasuista ilmaa, joka nousee siitä hirveän kuumasta maasta. Paras aika kävelyttää koira on aikainen aamu, jolloin maa ei vielä ole kuumentunut tai sitten myöhään illalla kun se on jo hieman jäähtynyt. Ja mieluimmin tietenkin kävelylenkit puistossa tai rannalla, jos siihen on mahdollisuus. Minulla oli aina mukana vesipullo ja juomakuppi koiraa varten.