Selitän

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Herne kirjoitti:

devspain kirjoitti:

Ja asenteesta vielä sen verran, että en tunne enää ainoatakaan yritystä (ainakaan kansainvälisellä IT-alalla), jolla olisi varaa ottaa se riski, että palkkaisi ko. ”huumorin” omaavan ihmisen töihin.

Ai? Allekirjoittanut on koodarina monikansallisessa telekommunikaatioalan yrityksessä, nimi alkaa N-kirjaimella… lienet kuullut joskus kyseisestä firmasta, uskoakseni meillä on ”jonkin verran” 😉 näkyvyyttä myös siellä Aurinkorannikon suurissa ympyröissä…

devspain kirjoitti:

Aikataulujen pitäminen, vankka ammattitaito ja lupausten lunastaminen ovat yrittäjän ainoat selviytymismahdollisuudet kovassa kilpailussa ja siinä ei ole varaa kokeilla, josko ”tämöinen kaveri” olisikin ihan oikeasti ammattilainen.

Aivoni ovat sen verran alikehittyneet, etten osaa enkä jaksa ymmärtää, miten huumori ja ammattitaito olisivat jotenkin toisensa poissulkevia piirteitä ihmisessä. Selitätkö viisaampana?

devspain kirjoitti:

Riskit alussa saadun ”asenteen” toteutumiselle ovat yksinkertaisesti liian suuret. Maailma on julma.

Maailma on julma, jos siitä teet sellaisen.
Tämän kirjoitettuani, ymmärrän kyllä hyvin, miksi sinulla on tarve moiseen asenteeseen.

Ja vielä: en ole täällä etsimässä työtä – ja jos olisin, en todellakaan sinun yrityksestäsi – joten voit nukkua yösi rauhassa. Hyvää yötä.[/quote]

Kirjoitin, että en tunne _enää_ yhtään firmaa, ennen oli ennen… Se aika on ohi!
Itse olin muuten koodarina ICL:ssä ja sen jälkeen vuosia S:llä alkavassa telekommunikaatioalan palveluyrityksessä, joskaan en enää koodarina. Älysin sitten lähteä ajoissa myös pois.

Itseasiassa N:n näkyvyttä on täälläpäin vain sen ”jonkin verran”, eli luvattoman vähän -muut painavat ohi.

Huumori ja ammattitaito eivät tietenkään ole poissulkevia asioita, mutta et voine väittää, että saisit N:n psyko testeistä nykyään kovin hyvää palautetta, jos sanoisit siellä julkisesti sanat ”laiskanpulskea ja työtävieroksuva koodari”. Samoin uskon, että lähettämäsi CV menisi lukematta roskiin, jos saaja tietäisi sinun sanoneen kyseisen lauseen. Sinulla olisi siis tällaisessa tilanteessa huomattavasti suurempi taakka todistaa olevasi (vasten omia sanojasi) ”ahkera ja työorientoitunut”, vaikka ammattitaitoa olisi kuinka. Tästä on kyse.

Hyvä, että et ole hakemassa töitä, N:ltä saat taatusti parempaa liksaa kuin täältä.