Sekoitus

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
borracha kirjoitti:

Paljonko välityspalkkiot sitten yleensä ovat? Jos en sattuisikaan vuokraamaan suoraan vuokraisännältä/-emännältä.

Ethän vain sekoita takuuvuokraa ja välityspalkkiota keskenään?

Välityspalkkio on yleensä kuukauden vuokraa vastaava summa. Palkkion maksat, jos otat asunnon välitystoimistosta. Jotkut toimistot eivät tätä peri (sillä nimellä), mutta silloin summa on tietysti piilotettu kuukausittaiseen vuokraan! Ei kukaan ilmaiseksi vuokra-asuntoja välitä. Jos saat asunnon suoraan omistajalta, niin silloin asia on toinen ja myös riskisi ovat aivan toiset.

Takuuvuokra on AINA kuukauden vuokraa vastaava summa. Tämän maksat lakisääteisesti AINA ja rahan saat takaisin kunhan vuokrakausi päättyy ja siis vasta sen päättymisen jälkeen. Et siis voi maksaa sillä viimeistä vuokraasi, se on laitonta ja voit joutua siitä edesvastuuseen! Yli ja alle kuukauden vuokraa vastaava summa takuuvuokrana on myös laiton toimiston tai omistajan puolelta.

Yleensä siis maksat asuntoa vuokratesssasi 3 kuukauden vuokraa vastaavan summan ennen kuin saat avaimet ja muutat sisään. Katso myös että saat aina vuokrasopimuksen. Hyvä toimisto antaa sinulle aina sopimuksen, joka on hyvien käytäntöjen ja lakien mukainen. Suoraan omistajalta vuokrattuna riskisi sopimuksen pätemättömyyteen kasvaa!