Seinien materiaaleista kysyn ja Ilmalämpöpumppumme nyt Suomessa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Asunnon ostoon liittyvä kysymys Seinien materiaaleista kysyn ja Ilmalämpöpumppumme nyt Suomessa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä OnniHelga
OnniHelga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.01.2013
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 12

on kyllä korvaamaton lämmönlähde. Asumme n. 120 m2:ssä 7 -vuotta sitten rakennetussa omakotitalossa jossa on varaava takka ja sähkölämmitteiset lattiat. Kuitenkin lattiat talvella ovat välillä kylmät ja kun asensimme toissavuonna ilmalämpöpumpun on tilanne aivan toinen. Kovilla pakkasilla se ei toimi, mutta nytkin on ollut niin leuto talvi, että ilmalämpöpumppu on joka päivä päällä. Lämpö leviää nopeasti ja lattiat tuntuvat heti lämpimämmälle. Viime kesänä parina iltana jähdytimme huoneiston ennen nukkumaan menoa.

Onko pumpuissa sitten paljon eroja, sitä en tiedä. Jos tiivistää lattiat kuten edellä on kerrottu ja lisänä ilmalämpöpumppu, niin kuvittelisi sen riittävän n. 2-3 huoneen asuntoon sielläkin. Sähkölasku kasvaa, mutta voiko sitä välttää ellei halua palella kylmillä keleillä.

Ovatko Espanjassa seinät ”aina” ohuet ja huonosti äänieristetyt, vai onko niissä paljon laatueroja? Itse en halua kuulla naapureiden ”normaaliääniä” :)! Täällä kun on tottunut moninkertaisiin ikkunoihinkin, on kulttuuri Espanjassa äänieristyksen osalta varmasti heikompi.