Sehän on etätyötä!

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Tottakai voit tehdä suomalaisena yrittäjänä töitä missä haluat, ja se toimii. Veroista olet kuitenkin aina vastuussa jonnekin. Myös ALV/IVA-tilityksistä. Siksi ensimmäinen hommasi on ottaa yhteys pätevään asioidenhoitotoimistoon (joista jotkut eivät ymmärrä yhtään mitään yrittämisestä). Varmista että valitset ja toimit oikein.

Muutin itse Espanjaan 1998 ja tein ensimmäisen vuoden ajan töitä suomalaisena yrittäjänä (suomalainen osakeyhtiö). Kyllä se toimi, mutta heti kun huomaat että et enää ikinä halua Suomessa yrittää, muuta itsesi espanjalaiseksi ”autonomoksi” (itsenäinen elinkeinonharjoittaja). Ja anna paikallisen kirjanpitäjän hoitaa asiasi. Helpottaa elämääsi ja jättää käteen enemmän.

Teen edelleenkin töitä sekä suomalaisille että muille eurooppalaisile asiakkaile, joille juttu on helppo. Joillekin suomalaisille jouduin tosin aluksi piirtämään ohjeet (saat laskun ALV/IVA 0% ja merkitset sen omaan ilmoitukseesi siten, että …) mutta kyllä se siitä. Etusi muutosta ovat todella rahanarvoiset – ei yksin kysymyksesi.

Eikä sun tarvitse oleskella edes kaiken aikaa Espanjassa. Minäkin olen justiinsa Thaimaassa enkä kaipaa villasukkia…
Katso tämäkin: http://www.palmio.com/artikkeli.html