se toistuu taas

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Arnold kirjoitti:

Varkaita ne on kaikki tyynni. Kaikki ihmisen luomat yhteiskuntajärjestelmät, olivatpa ne sitten sosialistisia tai kapitalistisia, demokratioita tai diktatuureja, ovat riistojärjestelmiä. Jokaisessa niissä on aina joku yhteiskuntaluokka, joka riistää muita. Ja ne muut ovat sitten enemmän tai vähemmän orjan asemassa, mutta maksumiehinä joka tapauksessa.

Puoluepolitiikka perustuu ihmisen sisäänrakennettuun lauma-ajatteluun ja läheisriippuvuuteen, kun ihminen jostain pirun kumman syystä on ikiajoista asti halunnut olla ”omiensa joukossa”. Seikkailijoita on aina julkisesti karsastettu, vaikka onkin sitten salaa nurkan takana ihailtu, koska seikkailijan silmissä kaikkeen johtajariippuvuuteen tukeutuvat ovat kuin haiseva lammaslauma jota lampaaksi pukeutunut johtajasusi vie teuraaksi.

Vain harva meistä uskaltaa (tai ehkä ei edes osaa) olla vapaa, vaikka nykyään se on helpompaa kuin koskaan ennen. Johtunee todennäköisesti siitä hyvin perille menneestä aivopesusta, jonka mukaan ihmisen täytyy elää juuri tietynlainen elämä, että saisi muun lauman hyväksynnän. Eräänä sivujuonteenaan se on johtanut muun muassa nykyiseen merkkitavarahysteriaan.

Sitaatteja vapaudesta:

”Vapautta ei voi ansaita
Sitä ei voi saada lahjana
Vapaus on valittava
ja valinta voi olla vaikea
Raskas taakka rohkeallekin”
[Ursula K. Le Guin]

”Tietä käyden tien on vanki,
vapaa on vain umpihanki”.
[Aaro Hellaakoski]

”Vaikka maailman myrskyt meitä tuudittaa,
niin vapaus se varmasti voittaa.”
[Hiski Salomaa]

Joo.. meni vähän off-topic ja olen mielestäsi kenties hullu, mutta minulla on terveen paperit ja olen vapaampi kuin sinä; kuka sitten oletkin. 🙂

En tiedä, kenelle vastasit, mutta minä vastaan sinulle. En pidä sinua hulluna, vaan omalatuisena ajattelijana, jolla on paljon viisautta ja ehkä elämänkokemustakin. 🙂

Ja vaikka et uskokaan, niin olen aika lailla samoilla linjoilla tássá viimeisimmässä ajatuksenjuoksussasi. Ja experienciaa kyllä lóytyy ja muisto kirveltáá. Ja se tekee hieman kyyniseksi, mutta se on auttanut minut hyppäámáán pois oravanpyörástá ja kulutushysteriasta.

Näissä támmösissá raha-asioissa ei kai ole sopivaa puhua rosvoista. Ehkä oikeampi sana olisi markkinavoimat. Mehán muistetaan 80-luvun lopun ihana tilanne, jolloin jokaisen pankin ovella oli sisáänheittájá, joka ohjasi uhrin pankinjohtajan puheille saamaan halpaa valuuttaluottoa. Sehán oli melkein samanlainen rahatilanne kuin nyt euron aikaan, valuuttaluottokorit olivat ulkomaista rahaa, yhteistá valuuttaa ihan kuten eurokin on. Ja sitá sai, vaikka ei tarvinnutkaan. Ja hinnat nousivat kun raha oli halpaa. Ja sitten keksittiin, ettá nyt on aika kerátä potti kotiin ja korot nousivat kohti taivasta ja Suomi devalvoi. Ja sitten kaatui muutakin kuin metsäá. Ja pankkien taseet putosivat punaisiksi ja suomi maksoi pankeille verorahoilla pelastusta. Se pieni asunnon omistaja ja yrittájá, joka oli menettányt tássä kasinohuumassa kaiken, unohtui ihan kokonaan. Hänet pantiin vielä maksamaan pankin haltuunottamasta omaisuudesta ja jäljelle jááneestä lainasta. Ja moni meni hirteen, tuli hulluksi tai sortui ryyppáámään.

Támá on taas edessá. Kreikassa maksumiehiksi joutuu kreikkalaiset asuntovelalliset, Portugalissa portugalilaiset asuntovelalliset ja Espanjassa espanjalaiset asuntovelalliset, mutta voi siiná tiukille jokunen suomalainenkin ja britti joutua. Ja vaikka kuinka iso raha muuta váittáá, niin kyllá támá taas koskee suomeakin. Onneksi minä olen pihalla koko pskasta!! :O