se suomalainen ahdistus….on ”integroitumisen pakko”

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
kojo kirjoitti:

Mutta kuten aikaisemin ketjussa sanottiin, joka rannikolla voi elää myös tavallista elämää kuulumatta yhteenkän keekoilijaklubiin. Se on valintakysymys.

Ja ”integroitumatta” yhtikäs mihinkään.

Integroituminenhan on maahan pysyvästi asettuvia varten, siirtolaisten (ja heidän jälkeläistensä) sulauttamista olemassa olevaan yhteiskuntaan. Niin minä ainakin sen termin käsitän.

En käsitä, mitä tekemistä ”integroitumisella” pitäisi olla elämänsä ehtoopuolella 5-25 vuotta Epsanjassa nautiskelevalla pitäisi olla?

Koska itse satun tulemaan seuduilta, joissa ”matkailua on ollut aina” – vähintään yhtä pitkään kuin näillä rannoilla – niin ymmärrän hyvin myös sellaisen menttaliteetin että ”paskat spanjakkien kyldyyristä- EVVK – mä tulin ottaan tänne vaan vähän mollikkaa ja uimaan Välimeressä”.

Ihmettelen tätä (etelä)suomalaista ahdistusta, jossa muutto (tilapäinen tai pysyvämpi) Espanjaan on sallittua vain, jos sen tekee hirvittävien pieteettiharjoitusten kautta (niin suomalaista!).

Pitää ilmoittautua espanjankurssille, olla niin superespanjalaista ettei paikallisetkaan ole sitä, vetää tapasta nassuun joka käänteessä jne. Ja sitten alkaa se iänikuinen Suomen mollaaminen. Ikäänkuin Suomesta pitäisi löytää tsiljoona vikaa, jotta asuminen Aurinkorannikolla olisi ”oikeutettua”.

Höpö höpö sanon minä. Kyllä Aurinkorannikolle tai minne vain on lupa muuttaa vain sen vuoksi, että a) haluaa mukavampaan ilmastoon b) haluaa vaihtelua c) muuten vaan

Vanhana turistmi/kulttuuriseutujen poikana en usko, että spaniaardeja paljon hetkauttaa, vaikka joku tulee heidän rannikolleen tyyliin: ”Naatin vähän auringosta, teidän kulttuurista haluan ottaa vain maistiaisia ja senkin oman harkinnan mukaan”.

En minä ainakaan tunne montakaan lappilaista, jotka odottaisivat turistien ryhtyvän lappilaisiksi tai suorittavan jotain erityisiä pieteettiharjoituksia ennenkuin on lupa nauttia. Ei tarvitse opetella jotain lapin kolmesta murteesta, sanastoa, tapoja tai muitakaan ”temppuja”. Lapissa on lapin lupa olla vain ja nauttia. Toki osa jengistä tekee myös radikaalit kaihyttiset ja jää Lappiin. Sekin on sallittua ja Lapin ihmiset ottavat tulijan yhtä avoimesti vastaan kuin espanjalaisetkin. Mutta mitään ei odoteta – enkä usko kyllä täkäläistenkään odottavan meiltä gringoilta mitään takinkääntötemppuja.