Se siitä tasapuolisuudesta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Läpinäkyvyyttä? Se siitä tasapuolisuudesta

LINKKI

Don Paco
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.05.2011
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 16
Make kirjoitti:

bhajee kirjoitti:

[quote=Make]Aijaa… hetki sitten siellä näytettiin Partido Andalucistan vaaliohjelman esittelyä Suomi-aukiolta ja heti perään Izquierda Unida esitteli omaa vaaliohjelmaansa. Uutisissa. Siis Fuengirola Televisionin. FTV:n. Aivan oikein.

Mutta sinähän tuossa jo totesitkin, ettet katso sitä.

Myönnän, en juurikaan, täysin tarpeeton kanava (veronmaksajien rahoilla).

No noiden kahden em. puolueelle annettu aika ei paljon vaikuttane vaaleihin. Paljonko PSOE on saanut aikaa?

Jos et lukenut kunnolla aikaisempaa viestiäni niin lainaan tähän pari riviä siinä olevasta linkistä:

Si se tiene en cuenta la suma del tiempo de voz de los actores políticos en ambos roles (institucional y de partido), los primeros 12 puestos corresponden a concejales del equipo de gobierno local, del PP. El primer concejal de la oposición aparece en el puesto 13 (Antonio Castillo, del PSOE), con un 0,56% del tiempo de palabra.

(lihavointi yllekirjoittaneen).[/quote]

Voin jopa ymmärtää tämän olevan suomalaisittain vaikeaa ymmärtää. Mutta kun tuota bhajeen linkkiä klikkaa, niin avautuu Junta de Andalucían (PSOE) sivu, jolla on kaksi valitusta, jotka PSOE on tehnyt kunnissa, joissa heitä heidän mielestään sorsitaan paikallistv:ssä. Molemmat valitukset on katsottu aiheellisiksi, tottakai. Täkäläistä menoa seuranneille asia on niin päivänselvä, että se ei kaipaa tämän enempää selittelyä. Taho siis EI ole objektiivinen eikä neutraali eikä mitään muutakaan. Jos sinä vielä epäilet minun sanojani, niin otapa ohjelmaksesi katsoa Canal Sur:ia. Toki tarvitaan espanjan kielen taitoa, jotta voi ymmärtää sitä hienoa ”kettuilua” PP:tä kohtaan, jota tämä koko Andalusian alueen televisio on täynnä. Mutta kuka vertaisi sen minuutteja? Ei Junta ainakaan![/quote]

Olisit nyt kuitenkin lukenut tuon sitaatin ja kommentoinut noita prosenttilukuja. Niitä ei liene kukaan kiistänyt. Bhajee jätti pois minusta hauskimman luvun: Oña yksin 34,16% äänesssäoloaikaa!

Jo suhdeluku 75% – 25% olisi kai kaikkien mielestä aika törkeän epätasapuolista, eikö niin? Luvut 90 – 10 olisivat vielä enemmän poskellaan.

Ja nyt on kysymys suhteesta yli 99% – alle 1%!! Miten ihmeessä tämä voi selittää tasapuoliseksi?

Fuengirolassa on yksipuoluejärjestelmä. Tarkemmin sanoen DDR-läiseen malliin, sillä sielläkin oli malliksi joku vasallipuolue, joilla ei tietenkään ollut sananvaltaa missään. Mitä Fugeen tulee, niin menetelmiin kuuluu mm se, että oppositiolle ei ole suostuttu antamaan sellaisiakaan tietoja kunnan asioista, jotka heille lain mukaan kuuluvat. Pelaa siinä sitten oppositiopolitiikkaa ja kontrolloi valtapuolueen toimia!

Ja Oñan kuvia on – myös vaalien välillä – katukuvassa ja mediassa enemmän kuin Stalinin kuvia Moskovassa sillon aikoinaan. Tämä on tosiasia, joka ei vänkäämisellä muutu miksikään.

Onko jossain sitten joku kunta, jossa on sama tilanne mutta puolueet päinvastoin? Varmaan on, ja pidän jopa todennäköisenä että on. So what? Minusta yksipuoluediktatuuri on tasan yhtä pain seiniä riippumatta siitä, missä maassa tai kunnassa ollaan.

Ja paljon on Oñalla suomalaisiakin kannattajia. En olisi uskonut, että toimivaan demokratiaan ja tiedonvälityksen tasapuolisuuteen kotimaassaan tottuneista suomalaisista niinkin suuri osa menee ja nielaisee noin selvästi näkyvän koukun kohoineen ja vapoineen. -Toistamalla riittävästi viestiä, siitä tulee tosi, tiesivät niin Hitlerin kuin Stalinkin propagandaspesialistit. Perusteluita ei ole sopivaa kysellä, tai leimautuu vastarannankiiskeksi.

Olen keskustellut tästä asiasta useiden sellaisten täkäläisten suomalaisten kanssa, joilla on selkeästi oikeistolainen vakaumus mutta joita joko järkyttää tai vähintäänkin ihmetyttää tällainen propagandavyöry. Ei puutu kuin SA-ruskeapaidat kadulla tuuppimassa PSOE-rintanapin kantajia ja turmelemassa muiden puolueiden vaalimainoksia. Ehkä sekin vielä nähdään.