se alquila

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Talonvuokraaja kirjoitti:

Nyt kiinnostaisi tietää onko kenelläkään käytännön kokemusta tällaisista tapauksista, eli voiko vuokraisäntä tai -emäntä tulla taloon vastoin vuokralaisen tahtoa? (oli sopimus millä kielellä tahansa tai vaikka suullinen. Kai tässä asiassa edes joitain reunaehtoja on?

Jostain kuulin, että vuokralaisen on jossain määräajassa järjestettävä omistajalle mahdollisuus tulla tarkistamaan talonsa kunto tai näyttää sitä mahdollisille ostajille? Kuulostaisi aivan loogiselta, mutta mikähän tuollainen järjestelyaika voisi olla jos sellaista on olemassa?

Kiitos kaikille mielipiteistä!

No, uhhh huhhh… En omaa kokemusta täsmälleen tuollaisesta, mutta oikea vastaus varsinaiseen kysymykseen on, että -Eipä todellakaan voi. Tai siis, että -Ei ole laillista oikeutta tulla vuokralaisensa kotiin kuin hollitupaan.

Jos vuokraisäntä ei tuota ymmärrä, niin kannattaa vaihtaa kortteeria kipin kapin. Nimittäin, päästänsähän tuo vuokranantaja on vinksahtanut, jos ei tätä ymmärrä, eikä suostu kyseiseen ehtoon (joka lain mukaan on ehdoton).

Tokihan kiinteistön kuntoa täytyy silloin tällöin päästä kollamaan, mutta siitä voidaan sopia etukäteen vuokralaisen aikataulua silmällä pitäen ja aivan ajoissa, eli 1-2 viikkoa. Myynnissä olevan asunnon esittelypäivät täytyy toki myös ilmoittaa, mutta silloin mennään enemmän asunnon omistajan aikataulutuksen mukaan.

Ja tiettäväksi, että jos hullun kanssa alkaa riidellä, niin saattaa saada tosi kummallisia asioita niskaansa. Kokemusta on. Parempi on lähteä kuin jäädä tappelemaan. Kyllähän tyhjiä asuntoja löytyy nyt pilvin pimein, joten ihmettelen suuresti vuokranantajanne näkemystä vuokranantajan ja vuokralaisen oikeudellisesta suhteesta.