satunnainen matkailija avautuu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kokemuksia Espajassa asumisesta? satunnainen matkailija avautuu

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Asutaan Espanjassa, mutta käytiin viiden päivän pikavisiitillä Suomessa. Nyt kun mä pikkuhiljaa, viikon päästä kotiintulosta, alan toipumaan henkisesti järkytyksestä ja ruumiillisesti flunssasta, voinen kertoa vaikutelmia vierailusta. Liittyyhän tämä tavallaan aiheeseen eli Espanjassa asumiseen.
Liikuttiin jotakuinkin ihmisten ilmoilla. Muutama eka päivä ihan Stadin ytimessä, hotelli Kasarminkadulla ja mestat tutut, vanhoja kotikulmia. Kaikki tärkeä lähellä , eli isoimmat kirjakaupat , Stocka ja hyviä ravintoloitakin. Mutta hyvä että oli näin. Kylmä tai helvetin kylmä koko ajan. -20 asteen kieppeissä + v-mäinen tuuli siihen päälle. 35-40 astetta lämpötilaeroa himaan.
Semmoisen 10 minuuttia sitä käveli ulkona ja sitten paleli jo jalat ja kädet. Huomattakoon että Suomen ajoilta oli tallella ja käytössä kunnon talvireleet. Que horror sanoisi Andalucialainen. Tai oikeasti sanoisi kyllä oikeasti paljon pahemmin.
Sitten mentiin asustamaan broidin luo niiden uuteen kämppään Nurmijärvelle. Tilanne parani siinä mielessä , että vaikka pakkanen paheni, niin sisämaassa se ei tuntunut niin pahalta kuin Stadissa merenrannalla.
Ja tietysti myös siksi että kaunista suomi-idylliä pakkasen huurruttamine puineen katseltiin ikkunan läpi sisältä. Ja kuten oikein on , liikkuminen suoritettiin autolla ja ulkoilu rajoittui kävelylle autoon.
Lopputulemana totean että talvi on perseestä, samoin kaikki talvivaatteiden kanssa painiminen, erikoisesti talvikenkien kanssa pulaaminen.
Kovaa on ihmisen elo Suomessa talvella. Vain kovat selviää, kermaperseet on varmaan muuttaneet Costalle.