Sattuipa sopivasti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Anna-Katariina
Anna-Katariina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.03.2008
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 153
santiago kirjoitti:

Jokin aika sitten käytiin keskustelua läppärin ostosta,tulin kehuneeksi HP:tä.Nyt tiedän paremmin.
Läppäreissä on vakava vika näytönohjaimessa,samoin vierailtuani netissä asian tiimoilla mm.langattomissa yhteyksissä on vakavia ongelmia.
Valmistaja suhtautuu täysin ylimielisesti asiaan ja ei tunnusta vastuutaan .
Maailmalla tuntuu olevan ryhmäkanteita Hp.tä vastaan.
Valitan jos olen vaikuttanut jonkun ostopäätökseen.Itselläni merkki vaihtuu ja Hp:tä en osta enää ikinä.

Itseltäni hajosi HP:n läppäristä näytönohjain juuri kaksi viikkoa sitten. Otin yhteyttä suomen HP:n tekniseen tukeen, josta asiallisesti vastattiin, että takuuta näytönohjaimen osalta on jatkettu vuodella (koneeni on ollut minulla tammikuusta 2007). Käskettiin kuitenkin ottaa yhteyttä Espanjan HP:lle, jotta järjestävät korjauksen.

Soitin Espanjan HP:n numeroon, joka tietenkin oli maksullinen. Otettiin kaikki tiedot ylös ja käskettiin soittaa uudestaan, kun olen koneen äärellä. Soitin illalla koneen ääreltä uudelleen ja puolen tunnin puhelun jälkeen todettiin, että kone täytyy huoltaa, koska näytönohjain on sökönä. Käskettiin soittaa uudelleen, kun olen tehnyt kopion kovalevystä, sillä huollosta kone palaa tehdasasetuksilla.

Soitin uudelleen maanantaina ilmoittaakseni, että nyt koneen voi noutaa huoltoon, kovalevy on kopioitu. Vastaus oli; ei me sitä voida korjata koska olet ostanut koneen Suomesta. Puolen tunnin puhelimessa taistelun jälkeen mies lupasi, että hänen ohjaajansa soittaa minulle, koska halusin tehdä reklamaation huonosta asiakaspalvelusta. Olisivathan he voineet sanoa minulle heti kättelyssä, ettei konetta voi korjata täällä, koska tiesivät, että se on ostettu Suomesta.

No eilen ohjaaja sitten soitti minulle ja selitti ja selitti, miksi konetta ei voi korjata täällä. Tällä kertaa en hermostunut yhtään vaan sanoin ymmärtäväni asian oikein hyvin, mutta haluavani edelleen tehdä reklamaation huonosta palvelusta. Sitten hän kysyi onko minulla koneen ostokuitti tallella. Ei ole, koska kone oli joululahja, joten minulla ei kuittia ole koskaan ollutkaan. (Kuitti on kyllä varmaan tallessa koneen ostajalla, mutta tätä en maininnut.) No nyt muuttuikin ääni kellossa. No siinä tapauksessa voisimme ehkä kuvitella, että kone on ostettu Espanjasta ja kone voidaan korjata! Uskomatonta!!

Nyt on sovittu, että he tulevat noutamaan koneen kotoa ja korjaus onnistuu. Nyt ollaan tässä vaiheessa. Saa nyt sitten nähdä mitä vielä. Täytyy näköjään vain olla tiukkana.

Enkä ole muuten ainoa, jonka HP:n läppäri on hajonnut samalla tavalla.