Santiagolle: Totta joka sana, Jumalauta !

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Käteinen raha -suomessa? Santiagolle: Totta joka sana, Jumalauta !

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Helsingissä on totta tosiaan pankkeja, joista käteistä rahaa ei lainkaan saa. Kaikki ”liikenne” pyöritetään tilien kautta. Asiakas häädetään sitten ulos kylmän pankkiautomaatin eteen eurojaan nostamaan, jos käteistä tarvii.

Tähän on tultu mm. sen vuoksi, että monet pikkupankit levittäytyvät rintamaille, siis etelään, rahakkaampien asiakkaiden luo. Kustannukset halutaan pitää pienenä, joten henkilökuntaa on mahdollisimman vähän. Kassaneitiä ei ole ja pankin konttorissa on ehkä vain kaksi hentoa ja eteeristä nuorta pankkityttöä, jotka myyvät lainan ja vakuutuksen sekä kaikki muutkin mahdolliset pankkipalvelut, joita ei koskaan tarvitse asiakkaalle nopeammin kuin huomaakaan. Onhan siinä tietysti ajateltu myös turvallisuutta; eihän ne hennot naiset mitään voisi, jos sisään paukkaa viiden työttömän miehen kaljaremmi ja vaatii käteisnostoa ilman kuittausta.

Mutta eipä hätää: lähimmän S-marketin ja Cittarin kassarouvat sallivat sinun ostoksesi lisäksi nostaa kaupan kassalta tarvitsemasi käteiseurot. Tämä menettely on luvassa ja on ollut mahdollista jo kauan, mutta toistaiseksi on ollut kyse vain siitä, paljonko kauppias saa hyvää siitä, että säilöö ylimääräistä rahaa asiakasnostoja varten.

Tämä on sitä kehitystä… Varmaan kohta saa ostaa kuivamuonat pankista ja rahalainat nostetaan S-Marketista.