Santiago: ”Eihän se

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Käteinen raha -suomessa? Santiago: ”Eihän se

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Santiago:
”Eihän se suurimmalle osalle suomalaisista ole ongelma jos nostaa rahansa automaatista. Tietysti on paljon vaikkapa vanhuksia jotka eivät syystä tai toisesta käytä kyseistä palvelua.
Ongelma on siinä, että vaikka Suomi on maailman paras maa, tai juuri siksi, kohta sieltä ei löydä edes sitä automaattiakaan.
Siitä on jo aikaa kun me häivyttiin , nyyh, nyyh, maisemista, ja jo silloin tilanne oli , ainakin Stadissa, surkea. Enkä usko , että yhtään uutta automaattia on asennettu sen jälkeen. Luultavasti päinvastoin.
Taas täällä homssuisessa etelässä. Andaluciassa joka on täkäläistä takamaata ja täällä Fuge ja Mijas nimisissä pienissä käpykylissä on joka puolella pilvin pimein pankkeja ja vielä vielä enemmän automaatteja.
Pankit kilpailevat asiakkaista, jos avaat palkkatilin sua lahjotaan vaikkapa tietokoneella, navigaattorilla , telkkarilla tai jollain vastaavalla.
Palvelumaksut tunnetaan täälläkin , mutta valitsemalla oikein pankkinsa ne ovat siedettäviä.
Siinä pitää olla tarkkana , että käyttää oman pankkiryhmänsä automaattia ja pankkia , muuten alkaa tulla operaatioille hintaa.
Mutta maassa maan tavalla.
Mutta huoli pois, kohtahan me saadaan uutta ajateltavaa ja opittavaa kun euro kaatuu ja saadaan taas rakkaat markat ja pesot takaisin.”

Onhan siellä Andaluciassa pankkeja, osa tosin jo konkurssin tehneitä ja osa tarkkailun alla, kun eivät ole aikanansa muistaneet ryhtyä tehostamaan toimintaansa. Siinä suhteessa on ensiarvoisen tärkeää, mihin pankkiin rahansa sijoittaa ja tilinsä avaa, toissijaista on mistä ne rahat nostaa. On tietysti hyvä että automaatteja on, mutta kannattaisi todellakin kiinnittää huomiota siihen, että niitä myös käytetään. Suomessa tehokkaan käytön raja oli 1990 luvulla n. 10.000 nostoa/kk, nyt lienee sekin noussut. Ellei käyntikerrat täyttyneet, automaatti pois. Koko ajanhan niistä automaateista kulut juoksee ja mitä enemmän on automaatteja, sitä enemmän on vikoja ja on oltava reippaita poikia niitä euroilla täyttämään ja korjaamaan. Tämä kaikki maksaa… Olen toki tiennyt ennenkin ettei Espanjassa se pankinkaan toiminnan tehokkuus ole etusijalla, mutta kun Espanja nyt kuuluu tähän suureen EU perheeseen, sitä saksalaistyyppistä tehokkuutta vaadittaisiin. Sehän ei tietysti residentistä tunnu mukavalta, kun joutuu kävelemään automaatille jopa 200 metriä. Kaikenlaista ikävää EU on tuonut meille. – Minulla on muuten täällä Suomessa kotoa 1 km automaatille ja työpaikalta 50 metriä ja senkin saa kävellä sisätiloissa.