Santiago kirjoitti:

LINKKI

Nimetön Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467

”Kannattaa muistaa , että kaikesta henkilökohtaisesta ylivertaisuudesta ja ylimielisyydestä huolimatta yksilö ei voi koskaan tietää milloin elämä päättää potkia oikein kunnolla maihinnousukengällä munille.”

Jep! Tuosta tuli hyvä muistutus tälle keväälle kun olin Palmasissa; oma moka kun olin harhaillut vähän sivummalle iltareissullani ja etsiskelin siinä sitten jotain tuttua kadun nimeä eikä taksiakaan näkyny justiinsa silloin, vaikka niitä on Palmasissa vähitäänkin riittävästi! 🙂
Tuli ystävällisen oloinen nuorimies tarjoamaan apuaan ja minä lompakostani kaivamaan hotellin korttia esille, niin samassa väläyksessä tuli kaks kaveria tämän takaa ja blokkas lompakon ja kun juosten lähdin perään, niin heittivät blonbookin auton alle ja mä jo hetken elätin toivoa ettei mitään pahempaa olis tapahtunu; harhaluulo, käteiset n. 140 ekee oli häipyneet, mutta pahin oli se kun olivat samalla saaneet Mastercardinkin käteensä!!
Tietenkin ensimmäitteeks puhelin kouraan ja soittamaan hätänumeroon ja veen posket, ei edes seriffit tulleet paikalle. Höpisivät vaan jotain rikosilmoituksesta seuraavana päivänä! 🙁

Seuraavaksi soitto kortin päivystykseen ja kuolettaa kortti. se onnistui 110 rosenttisesti!!! Yritin meinaan samana yönä siirtää kortilta lisää rahaa tililleni kun tiesin etukäteen, että tästä ei sitten halvalla selviä, kun oli paluulippu suomeen ostamatta!! Eipä onnistunut!!! 🙁

Soitto IF:in päivystykseen ja sanoivat että en tarvi sitä rikosilmoitusta ja tee netissä ilmoitus vahingoista ja he korvaavat jonkun osan. Korvashan ne, mutta eivät esim. puhelinkuluja, jotka nousivat asian selvittämisen vuoksi aika arvokkaiksi.

No, enhän mä tuota tiennyt tietenkään tuossa vaiheessa ja kun aamulla pankki suomessa aukes, niin sinne soittamaan, että mitä tehdään; äijä rahattomana ja kortittomana Palmasissa ja suomeenkin vois palata kunhan lennon sais järkättyä. Tilillä katetta ja lisää saatavilla käyttämättömästä korttiluotosta. Oli muuten sen verran fiksu pankki-immeinen, että kertoi Mastercardin palveluihin kuuluvan niinkutsutun ”hätärahan” ja antoi puhelinnumeron jenkkeihin; mutta mä pyysin häntä soittamaan sinne ja kertomaan tapahtuman koska mun kielitaitoni on kuitenkin aika olematonta ja pyytämään niitä soittamaan takaisin. Ja vartoomaan puhelinsoittoa jenkkilästä kaikki tarvittavat paprut esillä ja lisäksi tietsikkayhteys auki!
Tulihan se soitto sieltä muutaman tunnin jälkeen ja jotenkin asia lutviutui eteenpäin, mutta nytpä sieltäpäästä tarjottiinkin tulkkausapua!!! Totta hitossa mä varroin taas toista tuntia ja nyt sai asian selvitettyä ihan suomeksi!
Sain tarvittavat koodit ja marssien lähinpään Western Unionin konttoriin, niin käteistilanne oli pelastettu.
No sille päivälle oli jo veetutuksen lisäksi tehty riittävästi, joten vähän murua rinnan alle ja sen perään maate.
Seuraavana päivänä sitten netistä ekaks katsomaan lentoja suomeen päin ja kun äkkiseltään mitään edes vähänkään edullista ei löytynyt, niin kävely suomikerhoon ja kysymään sen porukan kontakteja ja käynti eräässä toimistossa, mutta ei ollut edullista sielläkään. Ei muuta kuin kuin kämpille ja etsimään se halvin tarjolla olevista suorista lennoista millä lyhyellä aikataululla pääsi saarelta pois ja maksu tililtä ja tutun raflan kautta tulostamaan lentolippu.

Muu olikin sitten tavallista kauraa; kotiin päästiin, laskut on maksettu viimeistä euroa myöten ja luottotiedot edelleen kunnossa!! 🙂

Sen vois sanoa Mastercardin omistajille; jos korttisi katoaa tai varastetaan, niin heillä on hyvä palvelu olemassa nk. ”emergencymoneyn” muodossa, kustannuksia sen käytöstä tulee, mutta hädässä oleva ihminen joka pikaisesti tarvitsee käteistä saa heidän kauttaan apua!