Santiago kirjoitti:

LINKKI

Nimetön Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467
santiago kirjoitti:

Otan osaa ja en väheksy mitenkään tätä yllämainittua vastoinkäymistä. Mutta tämän voisi vielä laskea matkailu avartaa sarjaan. Ja huom!!! kun on matkavakuutukset kunnossa näistä onneksi selviää aika vähin vaurioin. Tosimiehet saavat näistä ehtoopäiviksi muisteltavaa ja naureskeltavaa , että kaikkea sitä sattuukin.
Pahempaaakin voi sattua. Vakava sairastuminen yllättäen tai vaikkapa paha auto-onnettomuus tai tapaturma voivat tuoda kovempia haasteita ja uusia ulottuvuuksia asioihin.
Ja jos asuu pysyvästi Espanjassa ei matkavakuutus auta. Siinä mielessä kannattaa hoitaa täkäläinen vakuutusturva omien tarpeiden mukaiseksi. Koskee koti-matka-ja sairausvakuutusta.

Tuolla ylempänä oli puhetta pitkäaikaisemmasta, ei kuitenkaan vakituisesta asumisesta täällä.
Tässä tapauksessa kannattaa huomioida , että yleensä suomalaisissa matkavakuutuksissa on matkan kesto rajoitettu kolmeen kuukauteen per matka. Eri sopimuksella vakuutuksia on mahdollista laajentaa.

Oli ensimmäinen kerta kun mulle mitään vakavampaa reissulla tapahtuu; aina on saanut esim. Palmasissa kulkea ilman kummempia häiriöitä, joten tää meni sinne reissukokemusten piikkiin! 🙂 Äijänkäppyrälle ei käynyt kuinkaan ja ainoa mikä harmittaa on se veetutuksen määrä mikä tuolta reissulta sen taloudellisen menetyksen lisäksi jäi jäljelle. Se ehtoo tuli kaikkine seuraamuksineen maksamaan pitkälti yli 500 ekee ylimääräistä ja sillä tekis jo viikon saarireissun kummastikin!! 🙁
No, oppia ikä kaikki ja seuraavalle reissulle taas vähän ”viisaampana”! 🙂

Olen tiedostanut asian että lähinnä puhutaan pitkäaikaisesta asumisesta, mutta käy se kämmi joskus lyhkäselläkin reissulla ja sen vuoksi maalasin vähän sitä kuvaa, että miten voi käydä kun menettää sekä rahat että sen kortin jolla maksut hoidetaan. Ainakin sen tiedän että kaksi toisiinsa sitoutumatonta korttia tarvitsee yllättävän tilanteen varalta; toinen majoituspaikkaan kätkettynä ja toinen käytössä! 🙁 Nyt mulla on kaks korttia! 🙂

Matkavakuutus on erittäin tärkeä turistille jopa pienten sairauksien hoidossa; sitä on joskus joutunut käyttämään kesä/vatsaflunssan hoitamiseen; maksat käteisellä vain lekurin määräämät lääkkeet ja niistäkin saat rahat takaisin kun toimitat kuitit vakuutusyhtiöön.
T. Vilperi