Sanon EI jatkolennoille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kahdella kympillä Alicante-Suomi Sanon EI jatkolennoille

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raya
Raya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Kiitos Okebolle hienosta matkakertomuksesta!

Lukuisia kertoja Helsingistä lentäneenä Tamperelaisena, olen joutunut kokemaan hotelliyöpymiset ennen lentoa ja sen jälkeen -kotomaassa.
Myös jatkolennolliset SASin yhteydet karmivine vaihtoineen Arlandassa on koettu, eikä vähimmäisenä kentän vaihto Lontoossa Heathrow-Stanstead.
Vielä valmiiksi pureskeltuja jatkolentoja kamalampia ovat kiskurihinnat, joita valmiiksi organisoivat yhtiöt harjoittavat. Ei ole samantekevää maksanko neljän hengen matkoista ida y vuelta Tre-Valencia 900 vai 5000 euroa. Eikä ole mitään älyä matkata Hesasta – Alicanteen tai Barcelonaan jos maksaa tukuittain euroja lennoista, kun jää tuo paikallistason siirtymisen vaiva harteille.

Minusta on aivan sama missä sen ylimääräisen yöpymisen viettää, joten siksi käytän Ryanairia, joka lähtee kotikentältä ja yhden hyvin nukutun yön jälkeen laskeutuu kotikentälle.

Posottelemme muutaman kilometrin Tampereen kentälle mukavasti ja edullisesti taksilla, ja sovimme tutun taksimiehen kanssa jo paluukyydit alustavasti.
Sitten ei kun laittamaan laukut koneeseen ja jonottelemaan tungokseen, pian istummekin mukavasti koneessa, siellä jossain etupäässä.
Muutaman tunnin kuluttua laskeudumme Frankfurt Hahnin kentälle jossa kiltisti poimimme laukut ja soitamme motelliin josta olen varannut neljän hengen huoneen, että tulevat hakemaan meitä -ilmaiseksi tietty.
Hahnissa on kentänlaidallakin hotelli, mutta koska rakastan saksalaista maaseutua yövymme joko pikku kylässä tai metsän laidassa.
Lenkkeilemme ja käymme Bohrilla haukkaamassa, ellemme ole lastanneet kapsaäkkejämme täyteen gluteenittomia leipiä. Jos asumme kylässä käymme Convenidassa kaupassa ja nautimme saksalaisia herkkuja masun täydeltä.
Aamulla heräämme ja sulloudumme Bemariin jolla pääsemme kentälle valmistautumaan päivän koitokseen.

Eipä aikaakaan kun olemme hyvin nukutun yön ja ilmassa vietettyjen tuntien jälkeen rakkaassa Valenciassa virkeinä, ilman tuskastuttavaa kentällä säntäilyä, kun laadit itse aikataulusi olet paljon rennompi.
Siitä kentänedustalta on sitten hyvä, muttei helppo ottaa taksi (siis ISO taksi pieniä kyllä löytyy) ja körötellä kotiin.

Matkalaukutkin selviävät koneen vaihdosta paremmin mukana kun siirrän ne itse kuhunkin koneeseen, SASin jatkolennoilla on tullut koettua laukun ”toisaalle” joutuminen.
Eipä silti kyllä ne laukut voivat kadota näinkin matkaten, mutta onpahan aikaa totuttautua henkisesti siihen mitä joutuu ensi töikseen ostamaan -ja sitten nollata ostoslistan kun pakaasi on tullut ajoissa kentälle käytyään visiitillä ”toisella puolen Saksaa”.

Hahnin kenttä on pienehkö ja ympäristössä on paljon edullisiakin yöpylöitä, joihin linkkejä löytyy Hahnin lentokentän virallisilta sivuilta.

Jokainen matkaa tyylillään ja meitä halpislentäjiä on suomalaisissa lapsiperheissäkin jo aika paljon, olet oman itsesi herra, etkä tärvää leijonanosaa lomabudjetista lentoihin ja ylihintaisiin hotelleihin.
Ne Ryanairin lennot joilla olen näiden vuosien ajan matkannut ovat olleet ajoissa, eikä se mitään haittaa vaikka vähän viivytystä tulisikin, kun on aikatauluissa pelivaraa.
No kyllä minäkin sitten kun maksan vaan omat matkani…lennän edelleen halpisyhtiöillä.

MUOKS:
Yöpymisissä on vielä yksi mukava bonus, tutustuu toisiin Ryanairilla lentäviin matkustavaisiin.
On mukavaa turista aamiaisella Italialais-Yhdysvaltalaisen pariskunnan kanssa tai saunoa suomalaisen perheen kanssa -Saksassa.